Gölcük İçin İmza Kampanyası Başlattılar

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün, Gölcük Tabiat Parkı'na uygulamayı planladığı projeye çeşitli çevrelerden tepki gelmeye devam ediyor. Gölcük’e Dokunma Platformu konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2015 15:11
Gölcük İçin İmza Kampanyası Başlattılar

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün Gölcük Tabiat Parkı’na uygulamayı planladığı projeye çeşitli kesimlerden tepki gelmeye devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen “Gölcük’e Dokunma” Platformu, yine sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Adnan Yılmaztürk’e hitaben başlatılan imza kampanyasında;

“Bu sayfa, Isparta il sınırlarında bulunan, dünyada ender rastlanacak yanardağ göllerinden bir tanesi olan Gölcük Milli Parkı'na yapılması düşünülen projeye karşı doğal hayatın ve tabiat güzelliklerinin korunmasını, bozulmasını ve tahribatını önlemek amacıyla açılmıştır.

Doğal güzelliklerimize sahip çıkmak ve korumak her Türk vatandaşının sorumluluğudur. Gölcük Milli Parkı birçok hayvanı barındıran bakir kalmış alanlardan bir tanesidir. Bu nedenle zaten betonarmeye dönen dünyada milli parklara da el atılarak yapaylaştırılması ve doğada bulunan ekosistemin tahrip edilmesine karşı tüm doğaseverleri ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle sesimizi duyurmak istiyoruz.

Herhangi bir siyasi kaygı ve beklentiyle yola çıkmadık. Ne kişilere nede hiçbir kuruma direkt veya dolaylı cephe alıp sataşmadık. Sadece doğal ve kanuni haklarımız çerçevesinde doğayı korumak ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak istiyoruz. Gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak ve bozulsun istemiyoruz. Bize anlatılan doğayla barışık bu proje de sit alanı delinmiştir ve sit alanını bir kere deldiniz mi eminiz ki gerisi gelecek demektir.

Değil tenis kortu, oteller, villar bile çıkar, 5-10 yılda bu projenin etrafından bu hep böyle olur. Çitlerle çevrilmiş elektrik direkleri baz istasyonları ile barışık bir doğa nasıl olur?

Atıkların gölü elbet kirletmesi gibi birçok engel olunamayacak sebep var. Biz burada doğanın derdindeyiz. Projeleri yapanlar gibi düşünmek mecburiyetimiz yok ki biz sadece doğayı korumak istiyoruz.

Bizler projeler yapılırken düşünemediğiniz göz ardı ettiğiniz insanlarız yani farklı bir düşüncenin sesiyiz. Ve biz sadece Gölcük’e el sürülmesin, Gölcük gelecek kuşaklara bakir kalsın isteğindeyiz. Dilediğimiz zaman 20 dakikada ulaşabildiğimiz doğa olsun ve bizim olsun derdindeyiz ve bizim gibi düşünenleri fark etmek hissetmek istiyoruz.

Her ne koşulda olursa olsun biz Gölcük’te yapay bir şey olsun istemeyen kişileriz. Projenizi tabiatın, ekosistemin olmadığı yerde yapın. Sivil toplum örgütleri ve Ispartalılar olarak hep beraber yardım edelim, ama neden Gölcük?

Futbol oynamak ve tenis yapmak için göl manzarası mı lazım? hayır elbet lazım değil.

Peki bu proje yapılırsa burada bir daha atlar özgürce koşabilecek mi? Kuşlar, endemik türler o yol kenarlarında fotoğraflarını koyduğunuz hayvan türleri eskisi gibi özgür ve neşesinde olacak mı? Oraya gelip giden trafik bile bu türleri hiç mi etkilemeyecek? Bizim hedefimiz sizleri baltalamak değil doğayı, canlıyı yaşatmak. Bu ses güzel ülkemizin bu güzel şehrin. Bu güzel doğa harikası gölcüğün gerçek sahiplerinin sesi. Lütfen kulak verin. Gölcük’e dokunmayın” ifadelerine yer verildi.

İMZA İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum