Gölcük Parkı'na Ücretli Giriş Doğru Değil

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta'ya 12 kilometre uzaklıktaki Milas Mesireliği'nin de bulunduğu Gölcük Tabiat Parkı'na girişlerde ücret alınmasını doğru bulmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2010 13:57
Gölcük Parkı'na Ücretli Giriş Doğru Değil

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, ihale yapılırken girişlerin ücretli olması maddesinin bulunduğunu, ancak 2 yıl sonra süresinin dolmasıyla yapılacak yeni ihalenin, yörenin ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacağını belirtti.

Isparta'nın en önemli mesirelik alanlarından biri olan Milas Mesireliği ve Gölcük Tabiat Parkı ile ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı halk toplantısı yapıldı. Milas Mesireliği ve Gölcük Tabiat Parkı'na girişte alınan ücreti kaldıracaklarını ifade eden Öner, "Belki Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, belki başka bir kuruluş olarak oranın ihalesine talip olma durumundayız. Aksi takdirde müteahhit firma bu Yakaörenlidir, bu Ispartalıdır diye ayrıcalık tanımıyor. Çünkü kâr amaçlı olarak ihaleye giriyor." dedi. Öner, Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile mutabakat yapmaya özen gösterdiklerini kaydederek, girişlerin paralı olmasının makul olmadığını kaydetti.

Öner, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun söz sahibi olduğu bir alan olan Milas Mesireliği'ni yapılan çalışmalar neticesinde birinci derece sit alanından ikinci dereceye çevirmeyi başardıklarını kaydetti. Öner, bu sayede izin almak şartıyla yataklı tesis, yeme içme tesisleri ve piknik alanları oluşturabileceklerini belirtti.

Mesirelikle ilgili yapılan çalışmada yöre halkının oldukça duyarlı davrandığına değinen Öner, "Sizlere teşekkür ediyoruz. Yol çalışmasında ağaçlarınızı kestiniz, gülfidanlarını geri çektiniz. Biz de bir yandan yolu genişlettik, elektrik direklerini geriye çektik, kanalı açtık. Yolu kardan, yağmurdan etkilenmekten kurtardık." diye konuştu.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu da bölgeyi beton yığını haline getirmeden, doğayı bilinçli kullanmak suretiyle küçük tip tesisler yapılması gerektiğini söyledi. Kuyu, Isparta'nın ve yabancıların ilgi ve hayranlık duyacağı bir tabiat parkı ve mesirelik alanı kazanmaya çalıştıklarını belirtti.

İl Özel İdaresi ve Isparta Belediyesi işbirliğinde, Yakaören köyü sosyal tesislerinde yapılan halka yönelik koruma amaçlı imar planı tanıtım toplantısına Vali Ali Haydar Öner başta olmak üzere Vali Yardımcısı İzzet Ercan, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Mehmet Uçan, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum