Gölcük Patlayacak mı? Patlamayacak mı?

Halkı galeyana getiriyorlar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2017 14:19
Gölcük Patlayacak mı? Patlamayacak mı?

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, Isparta'da en son 24 bin yıl önce patlayan Isparta'daki Gölcük Yanardağı'nın genç ve aktif bir volkan olduğu için her an yeniden patlayabileceğini iddia etmişti. 

Bu açıklamalara ise Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Ömer Elitok’tan sert cevap geldi. Elitok; “Prof. Dr. Nevzat ÖZGÜR Isparta’da yer alan Gölcük volkanı ile ilgili olarak halkı ve yetkilileri paniğe sevk ederek gündeme gelmek için Gölcük volkanının bugün, yarın ya da 100 yıl sonrada patlayabileceği, hatta uçakları dahi vurabileceği şeklinde panik havası oluşturacak bir haberi dile getirmiş olup bu konuda daha öncede zaman zaman bu tür haberleri yaptırmıştır” dedi.

İşte Elitok’un açıklaması; “Bazı internet sitelerinde çıkan haberlere göre  Süleyman Demirel Üniversitesi Jeotermal Enerji Yeraltı suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi eski müdürü Prof. Dr. Nevzat ÖZGÜR Isparta’da yer alan Gölcük volkanı ile ilgili olarak halkı ve yetkilileri paniğe sevk ederek gündeme gelmek için Gölcük volkanının bugün, yarın ya da 100 yıl sonrada patlayabileceği, hatta uçakları dahi vurabileceği şeklinde panik havası oluşturacak bir haberi dile getirmiş olup bu konuda daha öncede zaman zaman bu tür haberleri yaptırmıştır. Prof. Dr. Nevzat ÖZGÜR’ün zaman zaman Gölcük volkanı konusunda verdiği demeçlerin arka planı ve Gölcük volkanı ile ilgili olarak bilimsel verilere dayalı açıklamalar Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. ÖmerE LİTOK ve SDÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir ŞAHİN tarafından yapılmış ve bu açıklamalar gerek Isparta yerel basın gerekse Kanal 32 TV haber programında yayınlanmıştır. Kendisi bir volkanolog olmayan ve öğrenciler adına sahte imza atarak sahte evrak düzenlemekten de geri kalmayan bu öğretim üyesinin (bu konu ile ilgili bilgi ve belgeler Isparta Cumhuriyet Savcılığı ve Yüksek öğretim Kurulu Başkanlığında bulunmaktadır ve hakkında işlemler devam etmektedir)  erken uyarı sistemi kurulması ile ilgili ifadesiyle neyi amaçladığının ortaya konması gerekmektedir. Yapılan bir bilimsel çalışmanın sonuçlarında ortaya konan muhtemel bir senaryoyu saptırarak sadece gündeme gelmek amacıyla halk üzerinde ve yetkililerde panik havası oluşturacak şekilde yansıtarak medyada haber konusu yapmak bir bilim adamına yakışmamaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.