Gölcük Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Isparta Turizmi Çağ Atlayacak... Gölcük Artık Bir Başka Olacak... Gölcük Projesi'ne dair tüm soruların cevabı bu haberde!

Yayınlanma:
Gölcük Projesi Ne Zaman Başlayacak?



Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük krater gölünde hayata geçirilmesi planlanan Turizm ve Yaşam Merkezi Projesinin inşasına başlandığını belirterek; “Muhtemelen önümüzdeki hafta resmi temel atma töreni gerçekleştirilecek” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in de yakından takip ettiği proje ile ilgili ihale geçtiğimiz Mart ayında yapılmıştı. Proje, 13 milyon TL değerinde.

Gölcük Tabiat Parkı için son derece önem taşıyan ve adeta turizm bakımından Gölcük’u uçuracak olan proje kapsamında; Büyük bir kır restoranı yapılacak. 15 adet Kır Evi yapılacak. Piknik alanı düzenlemeleri yapılacak. Masal Parkı yapılacak. Çocuk oyun parkları olacak. Rekreasyon alan düzenlemeleri, günübirlik alanlar, 4 bin kişilik bir alan oluşturulacak. 1000 araçlık otopark olacak. Futbol sahaları, tenis sahaları, zeplin yapılacak. Tabiat Parkı ve doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Gölcük’te, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, iki futbol sahası, tenis kortları, restoran, kafeterya, satış üniteleri, mescid, Osmanlı mimarisine uygun kayıkhane ve su sporları üniteleri yapılacak.

YILMAZTÜRK; “GÖLCÜKTE ÇALIŞMALAR
BAŞLADI, TEMEL ATMA TÖRENİHAFTAYA”
İstanbul merkezli özel bir firmanın kazandığı ihale şartnamesine göre yüklenici firma 5 yılda tamamlanması planlanan tesisleri 24 yıl boyunca işletecek. Projenin Isparta’nın turizmine önemli katkı yapacağını dile getiren Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, ihaleyi alan firmanın Gölcük’te inşaat çalışmalarına başladığını ve muhtemelen önümüzdeki hafta da resim temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi. Bölge Müdürü Yılmaztürk, temel atma törenine Devletten üst düzey bir yöneticinin davet edileceğini ve bunun da muhtemelen Bakan düzeyinde olacağını söyledi.

124 CANLI TÜRÜ VAR
Isparta kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan 1387 rakımlı Gölcük Krater Gölü, Türkiye’nin önemli volkanik göllerinden biri. 124 canlı türüne ev sahipliği yapan Gölcük ve çevresi 1991 yılında tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alındı. Aynı zamanda 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Gölcük’ün içilebilir nitelikteki suları uzun yıllar Isparta’nın içme suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanıldı. Jeolojik oluşumuyla da dikkat çeken Gölcük, bilim insanlarına göre en son 24 bin yıl önce patlayan aktif bir volkan. Bu nedenle Gölcük, ilgili bilim insanlarınca yakından izleniyor. Yaz aylarında bölge insanının en önemli mesire yerlerinden biri olarak hizmet veren Gölcük Tabiat Parkı, daha çok turisti bölgeye çekmek amacıyla yeniden düzenleniyor.

GÖLCÜK İÇİN TURİZMDE
HEDEF BÜYÜK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ihalesi yapılarak geçtiğimiz gün de inşaat çalışmalarına başlanan proje ile yılda 1 milyon turistin Isparta’ya çekilmesi hedefleniyor. Söz konusu proje Yap - İşlet - Devret modeliyle hayata geçirilecek ve yatırım maliyeti de 13 milyon lira olacak.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.