Gölcük Tabiat Parkı Doğal Sit Komisyonu'na Takıldı

Gölcük Tabiat Parkı'nın revize planına Antalya Doğal Sit Komisyonu tarafından onay çıkmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2014 11:08
Gölcük Tabiat Parkı Doğal Sit Komisyonu'na Takıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, altı aylık kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurul Toplantısı'nda Gölcük Tabiat Parkı'nın kullanıma açılması için büyük önem taşıyan revize planı ile ilgili bürokratik engeli gündeme taşıdı.

Gölcük Tabiat Parkı Uzun Vadeli Gelişim Planı'nın 2008 yılında yapıldığını hatırlatan Yılmaztürk, planda Gölcük'ün yüzde 95’i mutlak koruma alanı olarak kabul edildiğini bu nedenle alanın kullanımı açısından ciddi kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

DOĞAL SİT KOMİSYONU ONAY VERMİYOR

2012 yılında Bölge Müdürlüğü olarak revize planına aldıkların ve taslak plan çalışmasını tamamladıklarını belirten Yılmaztürk, “Yüzde 95 olan mutlak koruma alanını yüzde 3’lere kadar düşürmeyi başardık. Gölcük'ü tamamen Isparta’nın hizmetine sunmak istiyoruz. Bugün Gölcük Tabiat Parkı’nın tamamına yakını 1. Derece Doğal Sit Alanı’dır. Şuanda planımız Antalya Doğal Sit Komisyonu'ndan geçmemektedir. DSİ’nin gölet projesi de mevcut planda mutlak koruma alanında görülüyor. Bu nedenle plana izin vermiyorlar. Bizim bir an önce planı onaylatıp koruma alanından çıkarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

VALİ ÖZKAN KONUYLA İLGİLENİYOR

Bir yıldır bu plan için uğraştıklarını kaydeden Adnan Yılmaztürk, "Bu plan Bakanlar Kuruluna sunulacak. Geri dönüşü olmayacağı için de hata yapma şansımız yok" dedi.. Vali Vahdettin Özkan ise, konun not edilmesini isteyerek, ilgili komisyonla görüşeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum