Goldaş İflas Etti

Türkiye'nin önde gelen kuyumculuk şirketlerinden Goldaş iflas etti. Kararı Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi, Commerzbank ile anlaşmazlık sonucunda açılan davada verdi. Goldaş ise kararı temyize götürecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2013 17:29
Goldaş İflas Etti

Goldaş'tan Kamuoyu'nu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:"29.03.2013 tarihinde kamuoyuna duyurduğumuz; The Bank Of Nova Scotia ile Şirketimiz arasında süregelen davada yargılama süreci devam etmekte olup, bir sonraki duruşma 07.05.2013 tarihinde yapılacaktır. Commerzbank International SA ile Şirketimiz arasında süregelen davada ise Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi bugün yapılan duruşmada, Şirketimizin İstanbul Anadolu 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde yargılama süreci devam eden iflas erteleme davasına ilişkin mahkemenin nihai kararını bekletici mesele yapmaksızın şirketimizin iflasına karar vermiştir. Söz konusu karar süresi içerisinde temyiz edilecektir."

Temeli 1993'te Yalınkaya Grup tarafından atılan Goldaş 1990'lı yılların ortasında önemli atılım yapmış ve birçok ülkeye ihracatın yanında farklı ülkelerde temsilcilikler de açmıştı.
2004 yılında Londra Kıymetli Madenler Birliği (LBMA)'ne üye olan ilk Türk şirketi unvanı alan şirket son iki yıldan bu yana hakkında açılan çeşitli alacak davaları ile boğuşuyordu. Goldaş 10 Aralık 2012'de iflas erteleme için mahkemeye başvurmuştu.

KAYIP ALTIN SORUNU

Goldaş'ın yaşadığı sıkıntıların temelinde Fransız Societe General'le yaşadığı 15 ton altına ilişkin dava yatıyor. Societe General 2008 yılında Goldaş’a satılması için verdiği 500 milyon dolar değerindeki 15 ton altından bir daha haber alamadıklarını iddia ederek Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuştu. Arkasından aralarında The Bank of Nova Scotia ve Commerzbank International SA gibi kurumlarla da yaşanan sorunlar nedeniyle davaların sayısı artmıştı.

Bugün Commerzbank International'ın açtığı davanın duruşmasında Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi Goldaş hakkında iflas kararı verdi.
Goldaş Kuyumculuk 2007 yılında Capital500 araştırmasına göre 16'ıncı sıraya kadar yükselmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.