Gölden Suyu İçti Sonra Gazeteciyi Fırçaladı

Eğirdir Gölü'nün kenarına dökülen çöplerle kirletildiği iddiası üzerine Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, gölün temiz olduğunu göstermek için suyundan içti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 13:31
Gölden Suyu İçti Sonra Gazeteciyi Fırçaladı

Eğirdir Gölü'nün kenarına dökülen çöplerle kirletildiği iddiası üzerine Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, gölün temiz olduğunu göstermek için suyundan içti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın Eğirdir Mavigöl Otel'deki toplantısı öncesinde üyeleri bekleyen Özmeral, bu sırada basın mensuplarını göl kenarına davet etti. Gölün ne kadar temiz olduğunu göstermek için suyundan içen Başkan Özmeral, “Gördüğünüz gibi rahatlıkla içebildik. Biz bu suyu Isparta’ya içme suyu olarak veriyoruz. Esasında kötüleyici, karalayıcı haberler gölümüze zarar vermekte. Gölümüze kirletici maddelerin atılmasını hiçbir zaman kabullenemiyoruz. Geldiğimiz günden itibaren bırakın bir çöp atmayı, gölün doldurulmasını dahi göz yummak istemiyoruz.” dedi.

Gözü gibi baktığı Eğirdir Gölü'nün geçmişe çevresinin daha temiz olduğunu iddia eden Özmeral, Eğirdir'e ait çöplerin Isparta'daki Koçtepe mevkisinde bulunan çöp depo alanına götürüldüğünü, ilçe sınırları içinde hiç bir yere çöp atılmadığını anlattı. Özmeral, açık alanlara, bilgisi dışında değişik maddelerin atılmış olabileceğini belirterek, bunlara karşı da duyarsız kalmadıklarını, anında ekip göndererek temizlik yaptığını anlattı. Özmeral, 150 kilometrelik bir alana sahip olan gölü korumanın bütün belediyeler, köyler ve vatandaşların görevi olduğunu dile getirdi. Özmeral, gölün 20 kilometrelik bölümünün kendi sınırları içinde olduğunu hatırlattı.

Eğirdir Gölü, Isparta Valiliği ile TÜBİTAK tarafından yaklaşık 3 yıl önce yapılan bir çalışma ile koruma altına alınmıştı. Eğirdir Gölü'nün kıyısının çöp atıklarına maruz kaldığının tespit edilmesi üzerine, Eğirdir Belediyesi çöpleri temizletmişti.

Bağlantılı Haber
NTV Haber Özmeral 'Suyu İçerim Dedi Ama İçemedi' >>

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.