Göle 250 Bin Yavru Balık Salındı

Eğirdir Belediyesi balık havuzlarında yetişen 250 bin yavru balık Eğirdir Protokolü ve vatandaşlar tarafından suya bırakıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2014 13:34
Göle 250 Bin Yavru Balık Salındı

Eğirdir Belediyesi ve SARİM işbirliği ile üretilen Yaklaşık 250 bin yavru sazan ve aynalı sazan yavrusu Cumhuriyet Bayramı’nda Eğirdir Gölü’ne bırakıldı. Balıkların göle bırakılması programı, Dr. Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu ve Merkezi Eğitim Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, SARİM Müdürü Şakir Çınar, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğirdir Belediyesi’nin balık havuzlarında üretilen balıklar SARİM yetkililerince havuzlardan alınarak 29 Ekim 2014 Çarşamba günü Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından protokol ve halkın katılımıyla göle bırakıldı.

SARIM Müdürü Şakir Çınar, Belediye’nin imkanlarından yararlanılarak yapılan üretimin önemli bir çalışma olduğunu belirtti. SARIM Müdürü Şakir Çınar, “SARİM olarak biz sadece teknik destek verdik. Sadece bir balık sağımından bu kadar balığın üretildiğini bilmenizi isterim. Belediyemiz bu işin ağır yükünü çekti ve bugün de hep birlikte balıklarımızı göle bırakıyoruz. Emeklerinden dolayı, Belediye Başkanımız Ömer Şengöl ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “400 m2 beton havuzda yetiştirilen balıkları bugün göle bırakmaktan dolayı mutluyuz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Eğirdir Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak için Su Ürünleri İstasyonu Müdürlüğü ile yapılan işbirliğimiz kapsamında yaklaşık 250 bin sazan ve aynalı sazan yavrusunu göle salacağız. Bu gibi çalışmalarımız artarak devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, “güzel bir çalışmanın neticesinde görmekten dolayı mutluyuz. Anlamlı bir günde anlamlı bir çalışmaya imza atılmış. Desteklerinden dolayı SARİM’e çabalarından dolayı da Eğirdir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın devamının da gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

250 bine yakın yavru sazan ve aynalı sazanlar Cumhuriyet Bayramı töreni sonrasında protokol tarafından göle salınmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum