Gölet İnşaatı Başladı

Sarıidris Kasabası'nda 2400 Dönüm Arazi Sulamaya Açılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2016 12:24
Gölet İnşaatı Başladı

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’nın uzun zamandır uğraştığı gölet inşaatına başlandı.   
     
Göğüncek mevkiine yapılacak olan gölet ile birlikte 2400 dönüm arazi daha sulamaya açılmış olacak.        

24 metre bent yüksekliğinde 1.700.000 metreküp su hacimli yeni göledin 2017 Ekim ayında bitirileceğini belirten Başkan Pala; Sistemin tamamen cazibeyle çalışacağını söyledi.        

Ayrıca Karkın mevkiinde Eğirdir Gölünden pompalama usulüyle 11 kilometrelik kapalı devre sulama inşaatının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Pala; “Kapalı devre sitem bahar aylarında devreye alınacak ve bu mevkide 1100 dönüm arazi de sulamaya açılmış olacak” dedi.         

Bütün bu güzel yatırımların Sarıidris Kasabasına kazandırılmasında büyük destekleri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Isparta Milletvekillerine, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun ve personeline Sarıidris halkı adına çok teşekkür ettiğini belirten Başkan Pala; “Çalışkan Sarıidris halkının yeni açılacak sulama sahalarını en iyi şekilde değerlendirerek tarımsal alanda ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağına inancım tamdır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.