Gölge Düşmüş Bir Refedandumun Hiçbir Hayırlı Neticesi Olmaz

Gölge Düşmüş Bir Refedandumun Hiçbir Hayırlı Neticesi Olmaz

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2017 13:25
Gölge Düşmüş Bir Refedandumun Hiçbir Hayırlı Neticesi Olmaz

Okutan, yine partisinden ihraç edilen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Mecliste basın toplantısı düzenledi.

Nuri Okutan, YSK'nın, referandumda kullanılan mühürsüz zarf ve oy pusulalarını geçerli oy olarak kabul etmesi kararının yurt genelindeki tüm seçmenleri rahatsız ettiğini söyledi.

YSK'nın bu kararı ile serbest ve adil seçim imkanının milletin elinden alındığını savunan Okutan, "Bu ülkede artık ne seçim emniyeti, ne de seçim sonuçlarının güvenilirliği diye bir şey kalmamıştır. İktidar sahiplerinin, ülkemize ve demokrasimize neleri kaybettirdiklerinin hala farkında olmaması ise milletimizi daha çok üzmüştür. Eğer acilen bu yoldan dönülmezse 'seçimle geldik' diye övüneceğiniz bir şey kalmaz." dedi.

Demokrasinin, bir milletin elindeki en büyük nimetlerden olduğunu ifade eden Okutan, milleti her türlü tasalluttan kurtaracak olanın seçim sandığı olduğunu belirtti.

Okutan, YSK üyelerinin hepsinin en kısa sürede istifa etmeleri gerektiğini savunarak, "Adaleti her şeyin üstünde tutacak yeni bir heyet oluşturulmalıdır. İktidar, demokrasimizi içine girmekte olduğu büyük depremden kurtarmalıdır. Adil olmayan ve üzerine gölge düşmüş bir referandumun ülkemize hiçbir hayırlı neticesi olamaz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum