Göller Bölge Birliği Hizmet Binasına Kavuştu

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, birliklerinin hizmet binasının açılış töreninin 20 Nisan’da saat 11.00’da Burdur’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yayınlanma:
Göller Bölge Birliği Hizmet Binasına Kavuştu

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, uzun süren çalışmalar sonrası birliğin hizmet binasının tamamlandığını müjdeledi. Tural, Burdur’a yapılan birlik binasının 20 Nisan’da saat 11.00’da açılacağını söyledi.

YAKLAŞIK 1 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Hizmet binasının yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Tural, “Göreve geldikten sonra bir sonraki toplantıyı kendi binamızda yaparız demiştik. Önce yer tahsisi için çalışmalara başladık. Burdur’da bir yer bulduk. Çevre yolu üzerinde bulunuyor. İlk toplantıya yetiştiremedik ama ikinci toplantıda kendi yerimizde yapacağız. Ayın 20’sinde hem açılışımızı hem de Mali Genel Kurulumuzu yapacağız. Binamız 800 m2 inşaat alanına sahip. İlk katta depo, danışma gibi alanlar olacak. İkinci katta idari bölüm yer alacak. 3. kattta Genel Kurulun yapılacağı toplantı ve eğitim salonunları olacak. Bir üstünde ise yemekhane ve mescit olacak. Toplam 4 katlı bir binaya sahip olduk. Bu binamızı Mühendisler Odası Başkanımız İbrahim Göçer yaptı. 6 ay gibi kısa bir sürede bitti. Güzel bir eser kazandırdık. Ahirette İman dünyada mekan diye bir söz var. Bu bina kendi öz malımızdır. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu” dedi.

“39 KOOPERATİFİMİZ, 27 BİN ÜYEMİZ VAR”
Öte yandan birliğe bağlı 39 kooperatif ve buna bağlı da 27 bin 792 kayıtlı üyelerinin bulunduğunu açıklayan Tural, “Kooperatif kredilerinden bölgemizde kullandırdığımız rakam 348 milyon TL. Türkiye genelinde 2013 yılı sonunda 10 milyar TL para kullandırılmış. Bu paranın 348 milyon TL’si bölgemizde kullanıdırıldı. Kooperatif kredileri en cazip krediler. Bir yılda yüzde 4 gibi bir faizi var. Diğer bankalara bakıldığı zaman yüzde 12-13’lerde. 21 Mart’ta Başbakan 1 puan daha indirdi. Kooperatiflerimiz birinci grupta yer alıyor. İlk iki gruptakiler 150 bin TL kredi kullanabiliyor. Esnaf ve kefalet kooperatifleri esnafın dost kapıları. İhtiyaç olduğu zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HEM AÇILIŞ OLACAK HEM DE MALİ GENEL KURUL
Son olarak 20 Nisan’da hem açılış hem de Genel Kurul yapacaklarının altını çizen Tural, “Ankara’dan üst düzey bürokratlar katılacak. Üst katılımlı bir açılış olacak. 11.00’de açılış olacak. Ardından Isparta usülü yemeğimiz olacak. Yemekten sonra da saat 14.00’de Mali Genel Kurulumuz olacak. Sonra gündemi kapatacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum