Göller Ekspresi Seferleri 2013'te

Isparta'da 2008 yılında yollardaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle durdurulan tren seferlerinin 2013 yılında, yeniden başlatılacağı belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2012 11:43
Göller Ekspresi Seferleri 2013'te

Ray yenileme çalışmaları nedeniyle 2004 yılında Burdur’a giden Göller Ekspresi, 2008 yılında ise İstanbul ve İzmir seferlerini yapan Pamukkale Ekspresi kaldırılmıştı.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi ile Denizli arasındaki 195 kilometrelik tren yolunun 125 kilometresinin bakım ve onarımı tamamlandı. Denizli’nin Bozkurt ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi arasındaki 70 kilometrelik yoldaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte seferler yeniden başlayacak.

Bakım onarım çalışmalarında son 70 kilometreye girdiklerini söyleyen Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar, Isparta- İzmir ve Isparta-İstanbul arasında karşılıklı seferleri sağlayacak hatlarda 3 yıldır yürütülen yeni inşa, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanma safhasına geldiğini söyledi.

Tren seferlerinin 2013 yılında başlayacağının müjdesini veren Uçar, "Tren yolu tamamen yenileniyor. Ray seviyesi bazı yerlerde bir buçuk metre kazılırken bazı yerlerde ise dolgu ile yükseltiliyor. Beton travers kullanılarak şu andaki yüksek hızlı trenlerde kullanılan rayların aynısı yapılıyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.