Göller ve Pamukkale Ekspresi Tekrar Sefere Başlıyor

Yapılan iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Isparta’da seferden kaldırılan Göller Ekspresi ve Pamukkale Ekspresinin tekrar sefere konulacağını öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2012 10:15
Göller ve Pamukkale Ekspresi Tekrar Sefere Başlıyor

Ispartalılara müjdeli haber, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’den geldi.

Geçtiğimiz hafta emekliler derneğinin seçiminde tartışmalara neden olan olaylardan biri olan Tren, ilimize tekrar geliyor.

Milletvekili Özel, önümüzde ki yıl tren seferlerinin başlayacağını söyledi. Isparta’dan tren seferleri kaldırıldı diye sık sık eleştirilen yetkililer, bu sefer müjdeli haber verdi. Seferden kaldırılan Pamukkale ve Göller Ekspresi tren seferleri, yol yenileme ve bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Genel Müdürlük tarafından seferlerin yeniden başlatılması düşünülüyor.

EN BÜYÜK DESTEK ISPARTA’YA

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, ilimizin, tarımsal desteklemelerde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Tarım şehri olma yolunda ilerleyen Isparta, devletten de bu konuda destek görüyor. Milletvekili Recep Özel, “Biz Isparta olarak tarımsal desteklerde 81 il arasında birinciyiz. Bakın damlama sulama projelerinde sıfır faizli 811 kişiye 56 milyon lira destek verilmiş. Bütün bunlarla birlikte doğrudan destek anlamında değişik tarımsal desteklerimiz devam etmektedir. Biz tabi ki bütün sorunları çözdüğümüzü söylemiyoruz, çiftçimizin daha çok sorunları var. Bu sorunları iyi niyet çerçevesinde inşallah birlikte çözeceğiz” dedi.

Hükümetleri döneminde Isparta’nın hak ettiği yatırımların fazlasıyla alındığını ifade eden Milletvekili Recep Özel; “2002 yılına kadar Isparta’da desteklenen bir tane kooperatif yok. Tarımsal anlamda bir tane kooperatife ne bir hayvan verilmiş ne de başka bir destek sağlanmış. Bakın 2002 yılından bu güne kadar topla 46 kooperatifimizin projesine destek verilmiş olup, 5.376 adet damızlık süt ineği ve 6.500 damızlık koyun dağıtılmıştır. Bu projelerden 2.164 aile faydalanmıştır. Bu projeler neticesinde ilimizde süt üretimi aynı oranda artmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum