Gölü Kurtarmak İçin Proje Geliştirdi (Video)

Eğirdir'e bağlı Bağacık köyünde yaşayan Ahmet Güleryüz, karbon salınımını bitirmek ve yeşil bir dünya hedefiyle yaklaşık 2 yıl önce çalışmalara başladı.

Yayınlanma:
Gölü Kurtarmak İçin Proje Geliştirdi (Video)

Eğirdir ilçesinde yaşayan Ahmet Güleryüz, Eğirdir Gölü'nü kurtarmak hedefiyle başladığı çalışmaları sonucunda şebeke elektriğinden elde ettiği 1 birimi, 2 birim olarak depolamayı başardığını söyledi.

Ahmet Güleryüz, karbon salınımını bitirmek ve yeşil bir dünya hedefiyle yaklaşık 2 yıl önce çalışmalara başladı. Bir gün sabaha karşı aklına gelen fikir üzerine harekete geçen Ahmet Güleryüz, şebeke elektriğinden elde ettiği 1 birimi, 2 birim olarak depolamayı başardığını söyledi.

Güleryüz, "Bu proje için 26 ay önce, 18 saat düşünerek mücadele verdim. En sonunda geliştirmiş olduğum bir devre ile elektrik enerjisini, alternatif akımda aynı manyetik alanda olduğu gibi N ve S kutbu olduğunu fark ettik. Buna uygun bir devre geliştirerek, 1 birim enerji harcayıp, 2 birim enerji ürettik. Ürettiğimiz enerjinin bir birimini tekrar kendisinde kullanabiliyoruz. Diğer bir birimiyle de elektrikli araba veya herhangi bir şey çalıştırılabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.