Gönendi Gazeteciler Gününü Kutladı

İşçi Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2014 11:22
Gönendi Gazeteciler Gününü Kutladı

İşçi Partisi Isparta Belediye Başkan adayı Nuri Gönendi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Gönendi, mesajında, 10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını ve özlük haklarını iyileştiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiğini, bu tarihin Çalışan Gazeteciler Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Son yıllarda iletişim teknolojilerinde kaydedilen ilerlemelerin basın-yayın sektöründe de kendini gösterdiğini belirten Gönendi, "Bilgi erişim sistemlerinin böylesine etkin olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri içerisinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde meydana gelen gelişmelerden kamuoyunun haberdar olmasında, bölgemiz ve ilimizdeki gelişmelerin halkımıza duyurulmasında, vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarının gündeme taşınmasında bir kamu görevini yerine getiren gazetecilerimizin, üstlendikleri bu görevi sorumluluk bilinciyle ve hassasiyetle yerine getireceklerine yürekten inanıyorum." Dedi.

Görevi başında hayatını kaybeden gazeteciler başta olmak üzere vefat eden tüm basın mensuplarını rahmetle anan Gönendi, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.