Gönendi’den Mal Beyanı Çağrısı

İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, yerel seçimlere giren tüm adaylara ‘mal beyanında bulunun’ çağrısı yaptı. Temiz siyaset vurgusu yapan Gönendi, seçim harcamalarına da dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2014 15:33
Gönendi’den Mal Beyanı Çağrısı

İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, yerel seçimlere katılan tüm adaylara mal beyanında bulunma çağrısı yaptı.

Türkiye’nin yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla çalkalandığı bir dönemde siyasilerin temiz siyaset anlayışı ile hareket etmesi gerektiğine işaret eden Gönendi, “Siyasi partilerin adayları seçimlerden önce mal beyanında bulunmalı. Harun gelip, Karun gibi gidenleri bu millet çok iyi biliyor. Eğer, dürüstlükten dem vuranlar bugünden mal varlıklarını açıklamalıdır. Ben İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı olarak Halıkent Mahallesi’nde oturduğum ve eşimin üzerinde olan evimden başka hiçbir mal varlığım olmadığını açıklıyorum. Diğer adaylarımızı da mal beyanında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Seçim çalışmalarında harcanan büyük paralara da dikkat çeken Gönendi, “Ortalama 300 bin TL ile seçim kampanyası yürüten adaylar var. Şimdi 300 bin TL, 500 bin TL gibi paralar harcandıktan sonra Belediye Başkanlığı makamı bu parayı yeniden kazanmak için, bu paranın üzerine para eklemek için bir iş yeri olarak mı görülecek bunu da sormadan edemiyorum” ifadelerini kullandı.

Gönendi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mal mülk bize ağırlık verir” sözünü de hatırlatarak “Bizim yönetimimizde tüm kaynaklar halkımızın rahatı ve refahı için kullanılacak. Peygamber efendimizin de vefatında hasırı, abdest aldığı testisi ve hırkasından başka malı yoktu. Bu durum Milyon dolarlık yolsuzluklara adı karışan, milyon dolarlık yolsuzluları yöneten, akçeli görüşmeleri basına ve kamuoyuna yansıyanlara örnek olması açısından da son derece önemlidir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum