Gönüllü Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar

Gönüllü Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2018 09:59
Gönüllü Gençler Eğirdir'e Hayran Kaldılar

 Eğirdir belediyesi ve genç tur işbirliği yapılan Uluslararası gönüllü gençlik kampı kapsamında ilçeye gelen 10 yabancı öğrenci ilçede çalışmalarına başladı. 

Uluslararası Gönüllü öğrenci kampının bu yıl ikincisini yapan Eğirdir Belediyesi, Gençtur organizasyonu ile ilçeye gelen öğrenciler  Rüya park'ta , ALtınkum plajında ve ilçe içerisinde Eğirdir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara gönüllü olarak katılacaklar. Boş zamanlarında ise yerel halkla bir araya gelerek bölgenin kültürünü öğrenecekler. 

Türkiye, İspanya,Fas,Cezayir, İtalya ve Fransa'dan gelen Eğirdir'de gönüllü çalışma kampında buluşan 10 genç, köprübaşı mevkisinde yol ve çevre temizliği yapıp, Rüya park'ta bulunan hayvanlara bakıyor. 

Gönüllü çalışma kampına İtalya'dan katılan Alessandro Bonıfazı  "Burası mükemmel bir ülke. Türk insanı çok sıcakkanlı ve yardımsever. Ülkeme döndüğümde Eğirdir'in güzelliklerinden bahsedeceğim. Cittaslow olduğunu bilmiyordum buraya gelince öğrendim ve çok mutlu oldum. Ülkelerin ilçelerin kendi kültürünü koruması çok önemli. 

Kamp lideri ve Gençtur gönüllüsü Tekin Atay yaptığı açıklamada, ilçede tarihi yerleri gezme fırsatı bulacaklarını ve aynı zamanda Eğirdir'in ve ülkemizin tanıtımına kültürüne katkı sağlayacaklarını dile getirerek kampın Eğirdir'de yapılmasını sağlayan Eğirdir Belediye başkanımız Ömer Şengöl'e teşekkür ederiz" dedi. Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi yapılan organizasyonun 15 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.