Görevden Alınan Merkez İlçe Başkanı Konuştu

İl Yönetimi tarafından görevden alınan CHP Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol, sessizliğini bozdu. Demirkol, “Hukuksuz bir şekilde makam işgal edilmiştir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2013 14:58
Görevden Alınan Merkez İlçe Başkanı Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi tarafından “Merkez ilçe yöneticilerinin güvensizliği” gerekçe gösterilerek görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Senayi Demirkol gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaptı.

Demirkol, açıklamalarında “Partime zarar vermemek adına konuşmayı düşünmüyordum. Ancak, iddialar karşısında da sessiz kalamazdım. 20 aydır il yönetimi ve merkez ilçe yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 20 aydır güvensizlik bildirmeyen yöneticilerimiz ön seçim sonrasında bir gecede mi güvensizlik bildirdi?” diye sordu.

Görevden alınmasının hukuksuzca yapıldığını da iddia eden Demirkol, “Görevden alındığım bana 26 Aralık Perşembe günü saat 12:00’de tebliğ edildi. Ama daha bana tebliğ yapılmadan yeni merkez ilçe başkanı seçildi. Bu resmen makamın işgal edilmesi anlamı taşır” ifadelerini kullandı.

İtiraz hakkını kullanacağını dile getiren Senayi Demirkol, “Ben bu sürece itiraz hakkımı kullanacağım. Parti meclisi görevden almayı her şeye rağmen onaylarsa ben yine partimin emrindeyim” dedi.

İl Başkanı Vedat Şenol’un basın toplantısında partiye kumpas yapmak isteyen çetelerden söz etmesinin de anlamsız olduğunu söyleyen Demirkol, “İl Başkanımız çeter derken kimi kastediyor anlamadım. Ama ben hiç kimseyle ön seçim öncesinde işbiliği yapmadım. Anahtar liste dağıtmadım. Arkadaşlarıma doğal olarak fikirlerimi söyledim” şeklinde konuştu.

Güvensizlik gerekçesini komik bulduğunu da sözlerine ekleyen Senayi Demirkol, “Bu gerekçe gerçekten çok komik. Eğer güvensizlik olsaydı ön seçimden bu sonuçlar çıkmazdı” dedi.

İŞTE TARTIŞMALARA KONU OLAN O ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum