Görme Engelli Arkadaşlarını Okul Temsilcisi Seçtiler

Yalvaç ilçesindeki Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, okul temsilcisi seçiminde 4 aday arasından görme engelli arkadaşlarını tercih ederek, örnek bir davranış sergiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2011 12:42
Görme Engelli Arkadaşlarını Okul Temsilcisi Seçtiler

Yalvaç ilçesindeki Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, okul temsilcisi seçiminde 4 aday arasından görme engelli arkadaşlarını tercih ederek, örnek bir davranış sergiledi.

Yalvaç ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda okul temsilcisi seçimleri devam ediyor. Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi de seçimini okul binasında gerçekleştirdi. 4 adayın yarıştığı seçimde 334 öğrenci oy kullandı. Temsilciliğe doğuştan görme engelli Osman Şahin de aday oldu.

Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi 12-C sınıfı öğrencisi Şahin, arkadaşlarının ısrarıyla aday olduğu başkanlıkta geçerli 294 Oyun 168'ini alarak seçimi kazandı.

İlköğrenimini İzmir Görme Engelliler Okulu'nda tamamladıktan sonra Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim görmeye başlayan Şahin, engelli olmasına rağmen diğer arkadaşları ile aynı şartlarda eğitim görüyor. Şahin, azmiyle herkese örnek oluyor.

-"Bunca yıldır hayata hiç küsmedim"-

Osman Şahin, yaptığı açıklamada, engelli olduğu için hiçbir zaman hayata küsmediğini belirterek, okul temsilcisi olmayı hiç düşünmediğini ancak arkadaşlarının ısrarını kıramadığını kaydetti.

Şahin, yaptığı açıklamada, seçimde 168 kişinin kendisine oy verdiğini, yüzde 60 oy oranıyla başkan seçildiğini kaydetti.

Şahin, şöyle konuştu:

"Temsil etme görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Engelli olmanın bir kusur olmadığını, engelli insanların da normal insanlar gibi her işi başarabileceğini göstermek istiyorum. Bunca yıldır hayata hiç küsmedim. Hayatımı normal bir insan gibi yürütmeye çalışıyorum. İleride de engelli insanların hayatını kolaylaştıracak projelerde çalışabileceğim bir meslek seçmeyi planlıyorum. Beni başkanlığa layık gören arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum."

-"Kendisiyle barışık bir insan"-

Okul Müdürü Sezai Bal da Osman Şahin'in okul temsilcisi olarak seçilmesinin öğrenciler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunun gelişmesi açısından son derece güzel bir gelişme olduğunu kaydetti.

Bal, "Osman kendisiyle barışık bir insan. Hiçbir zaman engelli olması sebebiyle hayata küsmüş değil. Son derece aktif, girişken, başarılı bir öğrenci. Bu yönüyle de arkadaşlarının takdirini kazandı zaten. Okulumuzu gerek ilçede gerekse ilde başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz" dedi.

Osman Şahin ile aynı sınıfta öğrenim gören öğrencilerden Şerife Tekeli, arkadaşlarının kendilerine her zaman örnek olduğunu, Şahin'i okul temsilcisi seçmelerindeki en büyük etkenin kendisine duydukları güven olduğunu söyledi.

Öğretmen İlhan Karabük ise Osman Şahin'in oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Osman, gelecekte iyi yerlere geleceğine inandığım bir öğrencim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.