Görme Engelliler De Kur’an Okusun Diye

Isparta Beyaz Ay Derneği Şubesi’nin girişimleriyle görme engellilerin de okuması için beril alfabesi kullanılarak Kur’an-ı Kerim basıldı. Kur-an’ı Kerim’ler camilere dağıtılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:46
Görme Engelliler De Kur’an Okusun Diye

Isparta Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Ahmet Aydemir, derneğin engellilere yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Görme engellilerin de kutsal kitabımızı okuması için beril alfabesinden oluşan harflerle Kur’an-ı Kerim bastırdıklarını söyleyen Aydemir, il merkezinde 125 camiye Kur’an-ı Kerim’lerin dağıtılacağını her ilçeye de birer adet olmak üzere müftülüklere verileceğini söyledi.

BİLGİSAYAR KURSU AÇACAK
Öte yandan 22.23. dönem Milletvekili, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın da katılımıyla görme engellilere yönelik bilgisayar kursunun yarın açılacağını ileten Aydemir, “Derneğimizce İş-Kur desteğiyle görme engellilere yönelik bilgisayar kursumuz yarın açılıyor. Projeye Milli Eğitim, Kütür Turizm ve İş-Kur müdürlükleri de destek veriyor. Kurslar Turizm Müdürlüğü’nde verilecek sabahçı ve öğlenci olmak üzere ilk etapta 10 görme engelli 3 ay boyunca bilgisayar kursuna katılacak. Kursu bitirenlere sertifikaları da verilecek. Bilgisayarlar görme engellilere yönelik özel donanımlara sahip olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.