Görme engelliler için film festivali

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Sesli Betimleme Öğrenci Grubu, görme engelliler için film festivali düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 13:15
Görme engelliler için film festivali

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Sesli Betimleme Öğrenci Grubu, görme engelliler için film festivali düzenliyor. Sesli Betimleme ve Altı Nokta Körler derneklerinin destekleriyle 26-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Sesli Betimleme Film Festivali'nin galası 'Çok Film Hareketler Bunlar' filmi ile yapılacak.

Konuyla ilgili SDÜ Sesli Betimleme Öğrenci Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, 26 Nisan Perşembe saat 20.00'de Isparta Belediye Başkanlığı Kültür Merkezi ve Sinemaları'nda başlayacak etkinliğe görme engelli öğrenciler ve halk katılacak.

Bir filmde herhangi bir anlatıcının veya konuşmanın olmadığı sahnelerde Süleyman Demirel Üniversitesi Engelsiz SDÜ Birimi'nde oluşturulan Sesli Betimleme Öğrenci Grubu, engelliler için betimleme yapacak. İlk defa Aralık 2011'de faaliyet göstermeye başlayan Sesli Betimleme Grubu'ndaki öğrenciler hazırladıkları filmlerin betimleme metinlerinin yazımından, seslendirmeye ve montajına kadar tüm projeyi üstleniyor.

Galaya 'Çok Film Hareketler Bunlar' filminin Oyuncularından Gülsüm Alkan, Emre Canpolat ve Şevket Süha Tezel de katılarak, projeye destek verecek. 27-28 Nisan tarihlerinde ise festival kapsamında Sesli Betimleme Derneği tarafından betimlenmiş filmler ile SDÜ Sesli Betimleme Grubu tarafından betimlenen Şirinler adlı film gösterime sunulacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.