Görsel Bir Şölen Sunuyor

Görsel Bir Şölen Sunuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2017 23:47
Görsel Bir Şölen Sunuyor

Beyşehir Gölü, Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Gedikli köyünden çok muhteşem görünüyor.

Dünyada güneşin batışının en güzel izlendiği yerler arasında gösterilen Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gün doğumu da göl üzerinde görenlere görsel bir şölen sunuyor. Gölün öte yanı olarak bilinen ve Isparta sınırları içinde bulunan Gölün sabah gün doğumu manzarası izleyenleri adeta büyülüyor. 

KÖY HALKI İLGİDEN MEMNUN 

Beyşehir, son dönemde gün doğumunu göl üzerinden görmek isteyen gezginlerin ilgi odağı haline geldi. Beyşehir Gölü kıyılarına çadır kurup konaklayan ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bu güzellikleri ölümsüzleştirebilmek için mesai yapan fotoğraf tutkunlarının son zamanlarda köye adeta akın ettiğini ifade eden Gedikli Köyü halkından Mehmet Özdemir, bu tablonun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

“GÖLÜN ÜZERİNDEKİ GÜN DOĞUMU 

MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR” 

Özdemir, dünyanın en güzel gün batımının izlendiği yerlerin başında gösterilen Beyşehir Gölünde gün doğumunun da mutlaka izlenmesi ve görülmesinin gerekli olduğunu düşündüklerini belirtti. Özdemir, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile öne çıkan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sayesinde köyde gün batımı ve gün doğumunun eşsiz görsel güzellikler ortaya koyduğunu belirtti. Bu güzellikleri sebebiyle ‘güneşin koşarak doğduğu, hüzünle battığı köy’ olarak nitelendirilen Gedikli’nin dünyaca ünlü gün batımını görmek ve fotoğraf karelerine yansıtabilmek için yılın her döneminde ziyaretçi çektiğini vurgulayan Özdemir; “Özellikle fotoğraf sanatçıları ile fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline gelen köyümüzde her mevsim bir başka güzel yaşanıyor. Güneşin battığı anlarda Beyşehir Gölünün kenarında olmanın, Beyşehir Gölü üzerindeki bu birkaç dakikalık anı ölümsüzleştirmenin ayrıcalığını herkesin yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Beyşehir Gölü şu anda gün batımıyla ünlü ancak gün doğumuyla da hatırlanması, isim yapması gerektiğini düşünüyoruz. Son dönemde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gün doğumunu izlemek, fotoğraf karelerine yansıtabilmek için ilçemize ziyaretçi ilgisinin arttığını görüyoruz. Bunun için gece göl kenarında çadırların kurulup, konaklanması da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Saklı bir cennet olan ve keşfedilmeyi bekleyen güzel ilçemize gelen ziyaretçilerimiz ve fotoğraf tutkunlarımızın gün doğumunu da görmeden, fotoğraf karelerine yansıtmadan ayrılmamalarını ve burada yaptıkları çalışmaları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayarak bu güzellikleri daha çok kişinin görmesini sağlamalarını arzu ediyoruz. Bunun ilçemizin tanıtımına ve daha çok ziyaretçi çekmesine de katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN HER 

YERİNDEN GELİYORLAR” 

Özdemir, Beyşehir Gölünde gün doğumu anlarının farklı bir görsel şöleni ortaya koyduğunu vurgulayarak; “Gün batımını görmek ya da fotoğraflamak için ilçemize gelenler mutlaka sabahın ilk ışıkları ile beraber ortaya kartpostallık görüntüler çıkaran gün doğumu anlarını kaçırmamalıdır. Beyşehir'de gün doğumu şehrimizin karşı tarafından çok rahat izlenebilmektedir. Ayrıca Beyşehir Gölü üzerinde de mesai yapan balıkçı tekneleriyle ve adalarımızla birlikte gün doğumu anları farklı güzellikler sergileyecektir”  dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.