Görsel Kirliliğe İzin Yok

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görsel kirliliği engellemek adına, harekete geçti.

Yayınlanma:
Görsel Kirliliğe İzin Yok

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görsel kirliliği engellemek adına, cadde ve sokaklarda bulunan elektrik direkleri ve buna benzer alanlara asılan afişleri ve bildirileri topluyor. Zabıta ayrıca buralara afiş açanlara ceza uygulamasına gidiyor.

Zabıta Müdürlüğü reklam ve afişlerin asılacağı yerlerin belli olduğunu bunun haricinde asılan tüm reklamların kaldırılacağını dile getirdi.

Şehrin muhtelif yerlerinde direklere, bahçe duvarlarına otobüs duraklarına, elektrik direklerine, duraklara, çöp konteynırlarına gelişi güzel şekilde pankart ve afiş yapıştırarak görüntü ve çevre kirliliğine neden olan şahıs ve şirketlere Isparta Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından afişler toplattırılarak, cezai müeyyide uygulanmıştır.

Belediyemize ilan reklam ücreti ödense dahi gelişi güzel yerlere afiş asmak suç teşkil etmektedir. Akdeniz’in incisi Güller Diyarı vizyon kent Isparta’ya yakışmayan bu görüntünün çevre kirliliği ile zedelenmesinin önüne geçmek üzere Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce gerek el ilanı dağıtarak, gerekse rastgele yerlere afiş yapıştırarak çevre kirliliğine neden olan şahıslar hakkında yasal işlem yapılmaya devam edilecektir. Amaç Belediyemize reklam geliri elde etmek değil, çevre kirliliğini ve görüntü kirliliğini önlemektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum