Göstericileri Kurşuna Dizdiler

Bahreyn’de dün ordu, başkent Manama'daki İnci Meydanı'na girmek isteyen hükümet karşıtlarının üzerine ateş açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2011 14:37
Göstericileri Kurşuna Dizdiler

Onlarca kişinin yaralandığı dehşet dakikaları an be an kameralara yansıdı. Giderek yükselen tansiyonun ardından Bahreyn Prensi bugün TSİ 12.45'te orduya sokaklardan çekilmesini emretti.

Bahreyn'de hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen protestocular bir kez daha güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı. İnci Meydanı'ndaki protestocu kampına gerçekleştirilen kanlı polis baskınının ardından bu defa da ordu göstericilere acımadı. Askerlerin meydana girmeye çalışan protestocuların üzerine ateş açması sonucu en az 50 kişi yaralandı.

TANKLAR, İNCİ MEYDANI'NDAN ÇEKİLİYOR
İktidar karşıtı gösterilerin yapıldığı Bahreyn'in başkenti Manama'da, bugün Bahreyn Veliaht Prensi Salman Bin Hamad El Halife'nin emriyle zırhlı araçlar ve tanklardaki askerlerin İnci Meydanı'ndan çekilmeye başladığı bildirildi.

Veliaht Prens, askerlerin çekilmesinden sonra düzeni polisin sağlayacağını belirtti.

Reuters'ın haberine göre, polis, askerlerin protestoların merkezi İnci Meydanı'ndan çekilmesinden sonra meydana geri dönen göstericilere göz yaşartıcı bomba attı.

Tank ve zırhlı araçlar hükümet karşıtı protestoların yapıldığı, 4 kişinin öldüğü 231 kişinin yaralandığı polis müdahalesinin ardından önceki gün meydana konuşlanmıştı.

MUHALEFET ŞART KOŞMUŞTU
Gösterilerin bir haftadır sürdüğü Bahreyn'de Kral Hamad Bin İsa El Halife, Veliaht Prens El Halife'den, gösterilerle krallığı sarsan krizin çözümü için "bütün taraflarla" ulusal diyalog başlatmasını istemişti.

Ana muhalefetteki Şii bloku ise Kral'ın diyalog önerisini reddederek, öncelikle askerlerin sokaklardan çekilmesi gerektiğini bildirmişti.

İŞTE O ANLAR KAMERALARA BÖYLE YANSIDI




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya