Gösteriş İçin Değil Halk İçin Yapıyoruz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Yatırımlarımızı gösteriş için değil, halkımızın ihtiyacı için yapıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2013 16:47
Gösteriş İçin Değil Halk İçin Yapıyoruz

Isparta Belediyesi yatırımlarını halk odaklı olarak sürdürüyor. Şehri bir bütün olarak planlayan ve ihtiyaç önceliğine göre yatırımları sürdüren Isparta Belediyesi altyapı ve asfalt çalışmalarını da bu kapsamda aralıksız sürdürüyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar 103 Cadde’de devam ediyor. Geçen yıl şehrin batı bölgesinde yapılan ve Isparta’nın şah damarı olarak adlandırılan yağmur suyu bypass hattının bir benzeri de 103 Cadde’de gerçekleştiriliyor.

Zabıta Kavşağı’ndan, Eğirdir yolu Karayolları Kavşağı arasındaki bölgede yapılan çalışmalar sonrasında Yeni Sanayi Sitesi ile tren yolu kenarında bulunan kerestecilerin su baskınlarından kurtarılması planlanıyor. Cadde boyunca 1000 ve 1100 mm çaplı büz borular döşeniyor. Bunun yanı sıra cadde boyunca yağmur suyu ızgara dağıtımları da yapılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde dayanıklı asfalt ile kaplanarak, Ispartalıların hizmetine sunulacak.

Hafta sonu da aralıksız olarak sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yağmur suyu için şah damarı olarak adlandırdığımız bypass hatlarını şehrin alt tarafı olan sanayi bölgemize de döşüyoruz. Bu çalışma ile sanayi sitemizdeki su baskınları sorunları da tamamen son bulacak. Şehrimizdeki sıkıntılar ortadan kalkıyor.

Şehrimizin batı bölümünde bypass çalışmalarını geçen yıl yapmıştık ve Muzaffer Türkeş ile Bahçelievler Mahalleleri başta olmak üzere bu bölgelerdeki su baskınlarını da ortadan kaldırdık. Bu çalışmaları yaparken biz ve personelimiz üşenmeden çalışıyor. Altyapıyı gösteriş için değil, gerçek anlamda yapıyoruz. 103 caddemizdeki işi ihale yöntemiyle yaptırsaydık çok fazla maliyetimiz olacaktı, ancak biz bunu İller Bankası kanalıyla da yapmıyoruz.

Böylece maliyetimiz üçte birine kadar düşüyor. İller Bankamızdan başka konularda ve işlerde faydalanıyoruz. Altyapı ve asfalt başta olmak üzere yatırımlarımız katrilyon rakamına ulaştı ancak biz kendi imkânlarımızla bunu yaklaşık 128 trilyon liraya bitirmiş oluyoruz ve böylece parayı buralardan kazanmış oluyoruz. Ayrıca gece-gündüz, hafta sonu da çalışarak bunlar da bizim için ayrı bir bereket oluyor.

Türkiye’miz tatil cenneti oldu. Son bayramda 9 gün tatil yapılırken, biz 4 gün tatil yaptık ve 5 günümüzü çalışmaya ayırdık. Isparta halkı daha güzel bir şekilde yaşayacak, biz bunun mücadelesini veriyoruz. Isparta Belediyemizin bu kadar düşük rakamlara bu işleri mal etmesi yine halkımıza daha fazla hizmet etmemizi sağlıyor, dolayısıyla bu da Isparta Belediyesi’nin halkımıza bir hediyesi oluyor. Yapılan çalışmaların hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum