Gözde Okulların Kontenjanları Düşürüldü

Gözde Okulların Kontenjanları Düşürüldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:36
Gözde Okulların Kontenjanları Düşürüldü
 
 
ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın'ın talimatı üzerine gözde okullardaki kayıt yoğunluğunu azaltmak amacıyla kontenjanları düşürüldü. Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın birkaç gözde okulda yaşanan kayıt yoğunlaşmasından şikayet edip, 2017-2018 eğitim öğretim yılında göstermelik adres taşıma uygulamasına izin verilmeyeceği açıklamasının ardından ilk adım atıldı. Vali Günaydın'ın talimatı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma yaparak gözde okulların kontenjanını düşürdü.

Buna göre Ülkü İlkokulu'nun yeni öğrenci sınıf kontenjanı 7'den 3'e, Yılmaz Şener İlkokulu'nunki 5'ten 4'e, Ülkü Ortaokulu'nunki 6'dan 3'e, Nazmiye Demirel Ortaokulu'nunki de 5'ten 3 sınıfa düşürüldü. Bu karar ile kayıt yoğunlaşmasının yaşandığı gözde okullarda gelecek sezon daha az öğrenci alınacak.

Bu okullara yazılamayan öğrenciler başka okullara gitmek zorunda kalacak. Kayıt yoğunluğunun yaşandığı diğer okullarda da kontenjan düşürme uygulamasının yapılabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.