Gözler 29 Nisan'a Çevrildi

Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 15'ncü duruşması Salı günü sa

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2014 13:18
Gözler 29 Nisan'a Çevrildi

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13.ncü duruşmasında iddia makamı soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan ve bu kez sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasında çelişkiler olduğunu belirterek, yeni bilirkişi raporu hazırlanması yönünde talepte bulunmuş, mahkeme heyeti de 7 kişilik yeni bir bilirkişi raporu tayin edilmesine karar vermişti. Sonraki duruşma olan 14. Duruşmada ise, İddia makamı, 40 sayfalık mütalaasında aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer’in de olduğu sanıkların işledikleri iddia edilen suçların örgüt kapsamından çıkarılmasını istemiş, Cumhuriyet savcısı mütalaasında, başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere bazı sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamalarla cezalandırılmalarını talep etmişti

İddia makamı, 33 aylık şehir içi temizlik ihalesinde ihaleye fesat karıştırıldığı suçlamasıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Başkan Yardımcısı Resul Göçer ve dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül de olmak üzere 17 sanık hakkında ceza verilmesini, megalihat, bilboard hizmet alım işi ihalesinde Başkan Günaydın ve 10 sanık hakkında zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla cezalandırılmalarını istemişti. Yine iddia makamı çeşitli konularda Başkan Günaydın hakkında 7 kez görevi kötüye kullanma suçu işlediği gerekçesiyle cezalandırma talep etmiş, Mahkeme heyeti, mütalaaya ilişkin avukat ve sanıkların savunmalarını yapabilmeleri için süre taleplerini yerinde görerek davayı 29 Nisan 2014 tarihine ertelemişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyon sonrası, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer’in de olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Davada sanıklar, "örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik" gibi suçlamalarla yargılanıyor.

Aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kızı, eşi ve MHP İl Başkanı Isa Yalçın'ın da bulunduğu 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarının 15. davası 29 Nisan Salı 2014 tarihinde görülecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum