Gözler Genel Merkezde

Hafta sonu temayül yoklamasını tamamlayan AK Parti'de gözler genel merkeze çevrildi. Genel Merkezin ay sonu yada Aralık ayı başında adayını netleştirmesi bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:12
Gözler Genel Merkezde

Salonda her ilçe için birer sandık kuruldu. İlçe delegeleri sadece üye oldukların ilçe teşkilatlarında oy kullandı. Daha önce aday adayları listesinden işaretleme yöntemiyle yapılan yoklama da bu sefer delegelerden kağıda en az bir en fazla üç isim yazarak oy kullanmaları istendi. Her ilçenin belediye başkan aday adayları da, kendi ilçesinin sandığında oy kullandı.



AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, “Aday adayları için Isparta merkz ve ilçelerinde temayül yoklaması yapılıyor. Sıkıntıdan sorundan uzak bir yoklama oluyor. Artık bundan sonra süreç daha da hızlanacak ve adayımızı belirleyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Merkezi hem anketleri, hem temayül yoklaması sonuçlarını dikkate alarak bir değerlendirme yapacak. Uygun görürse tüm aday adaylarını Genel Merkezde toplayarak, nihayi kararı ay sonunda yada Aralık ayı başında verecek.



AK Parti adayının Kasım sonu yada Aralık başı netleşmesi bekleniyor.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak merkez ilçe dahil olmak üzere 13 ilçe için sandık konulduğunu belirterek, "İlçelerimizde kendi ilçe yönetimleri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, o ilçenin beldelerinin belediye başkanları ve ilçe başkanları oy kullanacak. Merkez ilçede ise, İl Başkanlığı yönetimi, Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları Yönetimi, milletvekillerimiz, mahalle temsilcileri sadece il için oy kullanacak. Oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra kullanılan oylar kapalı şekilde Genel Merkez'e götürülecek. Ayrı bir komisyon nezaretinde ve il başkanımızın gözetiminde sandıklar açılacak. Bu sonucu sadece İl Başkanımız bilecek. Daha önceden isimler işaretlenirdi Bu yıl her arkadaşımız gönlünden geçen adayı en fazla üç isim yazabilecek. Bu isim aday adayları dışında da yazabilecek. Merkez ilçe için 270, il genelinde 1100 delege oy kullanacak" dedi.


















 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum