Gözyaşı ve Mutluluk Aynı Anda….

Gözyaşı ve Mutluluk Aynı Anda….

Yayınlanma:
Gözyaşı ve Mutluluk Aynı Anda….

Isparta 40. Piyade Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/4 tertip erler, kısa dönemler, Komando erler ve Jandarma erler için yemin töreni düzenlendi. Törende duygusal anlar yaşandı. 

Isparta 40. Piyade Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/4 tertip 5 bin 943  piyade er, 453 kısa dönem asker, 753 Komando er ve 68 Jandarma er olmak üzere toplam 7 bin 217 asker, yapılan yemin töreniyle yeminlerini etti. 

Dün saat 10.00’da 40. Piyade Alay Komutanlığı Tören Alanında başlayan törene, Vali Yardımcısı İsmail Akman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ferat Vural, Isparta Barosu Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gülderen, Askeri erkan ve yurdun dört bir yanından gelen binlerce asker ailesi katıldı. 

KUTLAMA MESAJI OKUNDU, 

PLAKETLER YAŞ KÜTÜĞÜNE ÇAKILDI

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan tören, sancağın yerini almasıyla devam etti. Daha sonra, eğitimlerini tamamlayan erler hep bir ağızdan yemin etti. Törende daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı Doktirin Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’ın kutlama mesajı okundu. Daha sonra, acemi erler adına Piyade Er Bayram Patlak bir konuşma yaptı. Törende daha sonra, birliğe ilk katılan erler Mustafa Çalışkan ve Halil İbrahim Bayram yaş kütüğüne plaketlerini çaktılar. 

AYNI BİRLİKTE ASKERLİK 

YAPAN AİLELERE ONUR BELGESİ 

Yemin töreninde babalarıyla aynı alayda görev yapan askerlere törene katılan protokol tarafından onur belgesi verildi. 

BOZDEMİR; “YEMİNİNİZE SADIK 

KALACAĞINIZDAN ŞÜPHE YOKTUR” 

Törende son olarak ise kürsüye Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir geldi. Bozdemir konuşmasında, askerlerin vatani görevlerini yüce Türk milletine layık bir şekilde yapacağına olan inancının tam olduğunu belirterek, “Dosta güven düşmana korku veren askerlerimizle ne kadar övünsek azdır. Tüm şehitlerimizi buradan saygıyla anıyorum. Yiğit Mehmetçikler sizlerin de yolu açık olsun. Vatanımızın ve milletimizin birliği ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilmi, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu, Kara Kuvvetleri Komutanlığının bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız. Bu anlamlı tören ve içtiğiniz and, bir ömür boyu gururla hatırlayacağınız bir onur nişanıdır. Yaptığınız her işte bunun bilinci içinde olunuz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. 

ASKERLER İLE AİLELERİ 

HASRET GİDERDİ… 

Yaklaşık 1,5 saat süren yemin töreni, yapılan geçit töreni ile sona erdi. Geçit töreninin ardından askerler aileleri ile buluştular. Bu buluşma anlarında duygulu dakikalar yaşandı. Zira, aileler çocuklarını görünce gözyaşlarını tutamadılar. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.