GS'dan Hüzünlü Veda

Galatasaray Ali Sami Yen'deki son maçında Gençlerbirliği'ne 2-0 yenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2010 12:25
GS'dan Hüzünlü Veda

GALATASARAY: 0 - GENÇLERBİRLİĞİ: 2

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta maçında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadeleden Ankara ekibi 2-0 galip ayrıldı.

Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Hurşut Meriç ve 26. dakikada Orhan Şam kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren maçlarını yeni stadı Türk Telekom Arena'da oynayacak olan ''Cim Bom'', Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig maçından mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattı.

Gençlerbirliği, üç büyükler karşısında deplasmandaki son puanını Galatasaray’ı 2004-05 sezonunda (15 Mayıs 2005 tarihinde) 2-1 yenerek almıştı. Ankara temsilcisi 5 yıl aradan sonra İstanbul'dan galibiyetle dönmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 20 puanda kalırken; Gençlerbirliği ise puanını 17'ye yükseltti.

Önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanda Konyaspor ile, Gençlerbirliği ise sahasında Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

ARDA YEDEKLER ARASINDA
Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle 3 ayı aşkın bir süredir forma giyemeyen kaptan Arda Turan, Gençlerbirliği maçının yedekleri arasında yer aldı. Galatasaray takımıyla son maçına 29 Ağustos'ta Eskişehirspor karşısında çıkan, ardından 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki Belçika maçında sakatlanan Arda, uzun bir aradan sonra yeniden kadroda kendisine yer buldu. Öte yandan, sakatlıkları devam eden Milan Baros ile Mustafa Sarp, Gençlerbirliği karşısında yer alamadılar.

Ayrıca, Beşiktaş derbisindeki performansıyla eleştirilerin hedefi olan Ali Turan, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından Kasımpaşa maçı sonrası, Gençlerbirliği mücadelesinde de kadroya alınmadı.

HAGI KADROYU BOZMADI
Teknik direktör Gheorghe Hagi, Galatasaray takımında kazanan kadroyu değiştirmedi. Sarı-kırmızılı takımın 4 maç üst üste kazanamamasının ardından Kasımpaşa mücadelesini 3-0'la geçmeyi başaran ilk 11, teknik direktör Hagi tarafından Gençlerbirliği maçında da değişiklik yapılmadan sahaya sürüldü.

32. SANİYEDE GOL GELDİ!
Gençlerbirliği'nin başlama vuruşunu yaptığı zorlu müsabakda kaleye giden ilk şut golle sonuçlandı. 32. saniyede Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Hurşut'un sert vuruşunda, yerden seken meşin yuvarlak, kaleci Ufuk'un uzandığı köşeden ağlarla buluştu: 0-1

ORHAN ŞAM VE 2-0!
İlk dakikada yediği gol sonrası rakip kaleye yüklenen Galatasaray, Kewell, Pino ve Barış ile gol pozisyonu üretirken; bunlardan sonuç alamadı. Ankara ekibi ise kontrataklarla Galatasaray kalesinde tehlike oluştururken; 26. dakikada iki farklı üstünlüğü yakaladı. Hurşut'un ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Orhan, kaleci Ufuk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-2

Ali Sami Yen Stadı'nda kötü skor üzerine futbolcular protesto edilirken; 39. ve 41. dakikalarda Pino'nun gol girişimleri sonuçsuz kaldı ve ilk yarıyı Gençlerbirliği 2-0 önde tamamladı.

KEWELL'IN YERİNE MEHMET BATDAL
Galatasaray'da teknik direktör Gheorghe Hagi ikinci devreye değişklikle başladı. 46. dakikada Harry Kewell'ı kenara alan Hagi, Mehmet Batdal'ı oyuna sürdü. Hakan Balta'nın yerine ise Çağlar Birinci oyuna girdi.

SABRİ SAKATLANDI; ARDA OYUNDA...
İkinci yarıya daha baskılı başlayan Galatasaray'da Barış'ın uzak mesafelerden şutu auta giderken; 53. dakikada omzundan sakatlanan Sabri Sarıoğlu oyuna devam edemedi ve 55. dakikada yerini Arda Turan'a bıraktı.

G.SARAY GOL YOLLARINDA ETKİSİZ
Ankara ekibi karşısında 55. dakikada üç değişiklik hakkını kullanan Galatasaray, rakibi önünde pozisyon sıkıntısı yaşadı. Ceza alanı çevresinde etkili olamayan; sadece Pino ve Arda ile isabetli şut çekebilen sarı kırmızılılar, kısır bir döngü içerisinde mücadele etti. Soğuk hava ve zaman zaman yoğunlaşan kar yağışının da etkisiyle Gençlerbirliği'ne karşı istediği baskıyı kuramayan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig maçından boynu bükük ayrıldı.

ARDA TURAN İSTEKLİ; AMA...
Sabri'nin yerine oyuna dahil olan Arda Turan, takımı adına bir şeyler üretebilen ender futbolcular arasındaydı. Uzun süren sakatlığı sonrasında ilk kez forma giyen Arda Turan'ın rakip kaleye denediği gol girişimleri Serdar Kulbilge'ye takıldı. Takım olgusundan uzak bir performans sergileyen Galatasaray'da Arda Turan da yengiliyi önleyemedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.