GSS Pirim Borçlarına İnternetten Bakabilirsiniz

01 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının internet üzerinden www.sgk.gov.tr adresinden görüntülenebilme ve kredi kartıyla ödenebilme imkanı getirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2014 09:46
GSS Pirim Borçlarına İnternetten Bakabilirsiniz

‘’Genel sağlık sigortalılarımızca GSS prim borcunun E-SGK'dan görüntülenip kredi kartı ile ödenebilmesini sağlayan bilgisayar programına internet sitemizin ana sayfasından E-SGK / E- Hizmetler / E-Hizmetler Uygulaması linkleri tıklanarak ulaşılabilmektedir. Ulaşılan ekranda Türk vatandaşları için; T.C. Kimlik No - Nüfus II - Cilt No - Doğum Yılı ve Güvenlik Kodu girilerek, yabancı uyruklu sigortalılar ile yabancı uyruklu öğrenciler için ise Yabancı Kimlik No - Doğum Yılı - ikamet Tezkere No ve Güvenlik Kodu ile girilerek sorgulama yapılabilmektedir.

Bu ekran aracılığı ile genel sağlık sigortalılarımızın sorgulama tarihi itibariyle tescil ve borç durumlarına ait bilgileri on-line görüntülenebilmekte, yazıcıdan çıktı alınabilmekte ve kredi kartı ile ödenebilmektedir. ‘’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.