Gül Bitti Lavanta ve Kiraz Başladı

Gül Bitti Lavanta ve Kiraz Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2015 19:20
Gül Bitti Lavanta ve Kiraz Başladı

Gül için bölgeye yabancı turistleri getiren acentelerin tur programlarına, kiraz çiçeği, kiraz hasadı ve lavanta da dahil edildi. Uzakdoğulu turistler, kiraz çiçeğinin ardından kiraz hasadı için Uluborlu’da lavanta bahçelerini görmeye geliyor.

Batı Akdeniz’de turizmin yıla yayılması için kültür, eko, sağlık ve diğer alternatif turizm alanlarında tanıtım faaliyetlerini sürdüren BAKA, kırsal turizmin gelişmesinde önemli katkı sağlayacak tarım ürünleri gülün yanı sıra kiraz ve lavantanın da turizm ürünü olmasında önemli adımlar atılmasını sağladı. Kültür ve yerel yaşam motiflerine karşı ilgili olan Uzakdoğulu turistleri Batı Akdeniz’e çekip turizmi yıla yaymak amacıyla alternatif turizm stratejisini sürdüren BAKA, Isparta’da gül turizminin ardından ‘kiraz ve kiraz çiçeği’ ile ‘lavanta’ turizmini de başlattı. Isparta bölgesinde tarımı hızla gelişmekte olan lavanta ile kirazın da turizm ürünü olmasıyla Mayıs ayında gül sezonuyla başlayan 1,5 ay süren turizm hareketliliğinin 2 ay daha devam etmesi hedefleniyor.

KİRAZ VE LAVANTA
Kiraz çiçeklerini görüp fotoğraf çekilmek için Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne gelen yabancı turistler, kiraz hasadı için de gelmeye başladı. Tayvanlı turist kafilesini Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi karşıladı. İlçe hakkında bilgilendirme yapan Başkan Ünverdi, bahçede Uluborlu kirazını ve nasıl toplandığını anlattı ve turistlere kiraz toplamaları için hasır sepetler dağıttı. Kendi topladıkları kirazlarla sepetlerini dolduran Tayvanlı turistler, fotoğraf çekimlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.