‘Gül Çocuk Korosu’ Çalışmalara Başladı

Geçtiğimiz yıl yarışma ve etkinliklerde ilimizi başarıyla temsil eden ‘Isparta Gül Çocuk Korosu’ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında çalışmalarına yeniden başladı.

Yayınlanma:
‘Gül Çocuk Korosu’ Çalışmalara Başladı

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Isparta Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Mutlu Yıldız ve Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Deniz Yıldız önderliğinde çalışmalarını resmi olarak sürdürmeye başlayan ‘Gül Çocuk Korosu’nu Vali Memduh Oğuz ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi.

Koronun bu yıl SDÜ ve Isparta Valiliği bünyesinde ‘Isparta Gül Çocuk Korosu’ olarak çalışmalarına başladığını belirten SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Mutlu Yıldız, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl’da Isparta’yı il içinde ve il dışında en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Yıldız konuşmasında; “Bu yıl çok güzel bir katılım sağladık, bu manada bize destek olan Isparta halkına ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Çanakkale’de düzenlenecek olan uluslararası bir etkinlikte ilimizi temsil edeceğiz” dedi.

Gül çocuk korosunun çalışmalarına 4 hafta önce başladığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise, yakında yetişkinlerden oluşan ‘Türk Halk Müziği Topluluğu’ oluşturacakları müjdesini verdi.
Koro çalışmalarını velilerle birlikte bir süre izleyen Vali Memduh Oğuz, koronun SDÜ’nün şehre yönünü dönmesinin bir ürünü olarak değerlendirerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Oğuz konuşmasında; “Değerli hocalarımızın refakatinde çocuklarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Gördük ki kısa zamanda birbirinden güzel şarkılar öğrenilmiş.

Çocuklarımızdaki şu neşeyi, şu iç huzuru görünce bizde mutlu olduk. Hani bir söz vardır ya; ‘Müzik ruhun gıdasıdır’ diye, bu doğrultuda çocuklarımızın ruh inceliklerinin ve beden sağlıklarının kısa sürede ne kadar çok geliştiğini gördük. Gül Çocuk Korosu’nun bu hale gelmesinden çok memnun oldum, hem Yıldız Mutlu Yıldız hocamızı hem de Deniz Yıldız hocamızı tebrik ediyorum.

Isparta’da veli, öğretmen ve öğrenci üçgeninden hep söz ediyoruz. Yine burada da aynı örneği görüyoruz, ilgili velilere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.