Gül Güzeli ISPARTA’yı Festival Havası Sardı

Gül Güzeli ISPARTA’yı Festival Havası Sardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2019 18:00
Gül Güzeli ISPARTA’yı Festival Havası Sardı

Isparta Belediyesi Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Güzel Koku Günü programı dün Isparta Belediyesi önünden Festival Korteji ile başladı. Katılan konuklar ve yaşanan coşku Isparta gülünün kente kattığı değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

“Gül alırlar, gül satarlar… Gülden terazi tutarlar… Gülü gül ile tartarlar… Çarşı pazarı güldür, gül”

Isparta denilince akla gül gelir, gül denilince de Isparta… Peygamber kokusu olarak anılan ve manevi bir iklime de sahip olan Isparta Gülü, kente büyük bir ekonomik katkının yanı sıra turizme sağladığı katkılarla da büyük önem taşıyor.

İşte o önemi gözler önüne seren bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor Isparta. Isparta Belediyesi 2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Güzel Koku Günü dün Isparta Belediyesi önünde başlayan ‘Festival Korteji’ ile start aldı.



Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere şehir protokolünü vatandaşlarla bir kez daha buluşturan festival havasına mehter takımı, atlı süvariler, engelli yurttaşlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar kısacası binlerce Ispartalı nefes verdi.

Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, EKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, yerli ve yabancı misafirler, engelliler, yörükler, kanser Derneği üyeleri kortejde yer aldı.



BAŞDEĞİRMEN’E AT HEDİYE EDİLDİ
Saat 15:00’de başlayan festival kortejine, yıllardır gözü gibi baktığı atıyla birlikte katılan Hasan İşcan isimli vatandaş, ‘Rüzgar’ isimli atını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e hediye etti. Atı bir süre seven Başkan Başdeğirmen, teşekkür ederek atın bakımıyla ilgili destek istedi.
Mehter Takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Burada bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta gülünün kentin ekonomisine sunduğu katkının yanı sıra turizme de büyük bir artı değer sağladığına işaret etti.

İLK FESTİVAL 57 YIL ÖNCE YAPILMIŞ
Başkan Başdeğirmen, Isparta’da ilk festivalin 57 yıl önce Halk Pazarı’nda yapıldığını ve o zamandan bu zamana çeşitli aralıklarla devam ettiğini hatırlattı. Isparta’nın en kaliteli ürünle dünya piyasasında yer tuttuğunun altını çizen Başkan Başdeğirmen “Biz dünyadaki gülyağı piyasasının birincisiyiz. En kaliteli biz üretiyoruz. Türkiye’de sadece biz varız. En kaliteli ürün ile dünya piyasasına giriyoruz. Yapılanlar yeterli değil. Eczacılıkta, kozmetik sanayii dışında en önemli ayaklarından birisi turizmdir. Asya ülkeleri ve uzak doğudan gelen misafir sayısı artıyor. Mutluyuz. Son 5 yılda ikiye katlayan otel kapasitesi oldu. Otellerimizde yer yok. Gülden önce zambak vardı, şimdi gülü yaşıyoruz. Yakında lavantamız geliyor. 800 adede yakın endemik bitki yetişen bir şehirde yaşıyoruz. Bu Allah’ın nimetidir. Değerini bilmek zorundayız. Isparta’nın insanları gül yüzlü insanlar. Daha güzel etkinliklerde buluşacağız inşallah.” Dedi.



Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in konuşmasının ardından etkinlikler saat 18:00’e kadar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Halk Oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmaların da yer aldığı program daha sonra Gökkubbe Fuar Alanında Gül Fuarının açılışı ile sürdü.

16 HAZİRAN PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK
Programın ikinci günü olan bugün ise dünyaca ünlü Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül ile Koku Atölyesi çalışmaları ile birlikte tıp tarihi konusunda yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Prof. Dr. Ayten Altıntaş ile reçel, sirke, gül şerbeti yapımı yer alacak. Akşamki programda ise Vatan Grubu canlı performansı, animasyon gösterileri ile devam ederken, saat 21.30’da Gül Sesini Arıyor Ses Yarışması ile ardından Gelinler Podyumda Gül Güzeli takdimi yapılacak.

Fuar boyunca Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül ile Koku Atölyesi çalışmalarının yer aldığı programın cuma günkü bölümünde Prof. Dr. Ayten Altıntaş‘ın saat 20.30’da Gül ve Şifa konferansı düzenleyecek. Animasyon gösterileri ile devam edecek programda saat 21.30’da Eray Gönendi ve Didem Konseri düzenlenecek.



15 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’da Isparta önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Gökkubbe’de Türk Yıldızları gösterisi yer alacak. Programın akşamki bölümü saat 20.00’da Azeri Piyanist Zuleykha Abdullayeva ve Namig Abdullayev konseri ile renklenecek. Program Gül Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve saat 21.00’da Suat Güzeyin sunumuyla Seda Üren, Çiğdem Doğan, Gökhan Akar ve Esra Sezer konseri ile son bulacak.

2.Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Güzel Koku Günü programı Pazar günü koku atölyesi çalışmaları ve katılım ile başarı belgesi takdimi ile son bulacak.

Fuar etkinlikleri kapsamında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezine saat 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.