Gül Heykeli Kaldırılıyor Mu?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı açıklamasında heykelin kaldırılacağını doğruladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2012 11:36
Gül Heykeli Kaldırılıyor Mu?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı açıklamasında heykelin kaldırılacağını doğrulayarak şu açıklamaları yaptı, "”Gül heykelini bizim oraya dikmemizdeki amaç; ilimizin önemli bir değeri olan gülü ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtmaktı. Biz zaten o heykeli oraya süreli değil geçici olarak yerleştirmiştik. Isparta adına önemli bir simgeydi. Evet Anıtlar Kurulu ile bir görüşme yaptım. Kendileri bana burasının çevresel görüntü açısından uygun olmadığını ve kaldırılması gerektiğini belirttiler. Bende kendilerine bu heykelin buraya süreli değil geçici konulduğunu ifade ettim. Biz zaten o heykeli festivale yetiştirip görsel bir bakış açısı olsun diyerek oraya yerleştirmiştik."dedi.

HEYKEL NEREYE DİKİLECEK?

Kaymakkapı meydanından kaldırılacak Gül heykeli ile ilgili olarak yeni yerinin neresi olacağını da belirten Başkan Günaydın, heykelin mevcut yerinin yapılacak Etnografya olduğunu söyledi. "biz bu gül heykelini buraya dikerken sürekli dikmemiştik. Geçici bir görüntü olsun diyerek dikmiştik. Bu açıdan yeni yerini de belirledik. Bilindiği gibi 31 Ağustos'ta Etnografya Müzesi'nin ihalesini yaptık. Müzenin yapılacağı alana da Gül Heykelini dikeceğiz."dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum