Gül Heykeli Yeniden Dikiliyor

Isparta Belediyesi, kurul kararı ile sökülen Gül Heykelini Kaymakkapı Meydanına yeniden dikiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2014 14:03
Gül Heykeli Yeniden Dikiliyor

Isparta Belediyesi tarafından şehir merkezinde başlatılan altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmasının sona gelmesiyle birlikte daha önce 2 kere kaldırılan Gül Heykeli Kaymakkapı Meydanına yeniden dikiliyor.

2 DEFA YAPILAN GÜL HEYKELİ KURUL KARARIYLA KALDIRILDI
Bilindiği gibi; Isparta’mızın simgelerinden olan ‘GÜL’ konusunda Isparta Belediye Başkanı Yusuf Günaydın’ın talimatlarıyla yapılan ve her biri 9 metre uzunluğundaki iki Gül’den oluşan ‘Dev Gül Heykeli’ 12 Haziran 2012 tarihinde Kaymakkapı Meydanına dikilmişti. Ancak, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Tarihi Bedesten Kapalı Çarşısı yanındaki yola dikilen heykelin görüntüyü engellediği ve Bedesten’in tarihi özelliğini bozduğu gerekçesiyle kaldırılmasına karar vermiş ve söz konusu heykel kurulun kararı çerçevesinde 15 Ocak 2013 tarihinde kaldırılarak yerine öncekine göre daha kibar ve küçük boyutta yaptırılan Gül Heykeli konulmuştu. Ancak, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bu Gül Heykelinin de kaldırılmasına karar verdi ve ikinci Gül Heykeli de 27 Şubat 2014 tarihinde kaldırılmıştı.



  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.