Gül Heykelinin Montajına Başlanıyor

Isparta’nın Kaymakkapı Meydanı’nda geçen süreçte geçici olarak konan ve ardından kaldırılan büyük gül heykellerinin gerçek yeri olan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ne montajlanması için son hazırlıklar tamamlandı.

Yayınlanma:
Gül Heykelinin Montajına Başlanıyor

Kaymakkapı Meydanı’na geçici olarak konan büyük gül heykellerinin gerçek yerinin Müze olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gül heykellerinin festival amaçlı olarak Kaymakkapı’ya takıldığını söyledi.

30 Ağustos 2013 tarihinde açılışı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılacak olan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gül heykellerinin montajı ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Günaydın, “Müzemizde 3 adet gül olacak, bunlardan birisi Gökçay’a diğerleri ise şehre bakacak. Isparta’yı simgeleyecek, şehrimizi dünyaya etkili şekilde tanıtacak. Isparta gül demektir, gül şehri demektir. 28 metre yüksekliğinde benzeri olmayan bir gül heykeli olacak. 3 yıldan buyana çalışıyorduk, binamızın tamamlanmasıyla bu güllerimiz burada yer alacak. Gülümüzün orijinal yeri burasıdır.

Müzemizle bütünleşecektir. Gül nerede görülürse görülsün hemen Isparta akla gelecek. Isparta’yı bu şekilde duyurma amacındayız. Gül heykellerimizin montajının yapılacağı ankraj sistemleri çok öncesinden hazır hale getirilmişti. Kısa süre sonrada güllerin montajına başlanacak. Bu simgesel abide Isparta’mıza hayırlı olsun temennisinde buluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum