Gül Heykelleri İçin Anıtlar Kurulu Yine Devrede

Daha önce şehrin merkezine yapılan Gül Heykeli, Anıtlar Kurulu’nun talebi üzerine kaldırılmıştı. Yerine yapılan güllerin de kaldırılması için kurulun belediyeyeyazı gönderdiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 23:39
Gül Heykelleri İçin Anıtlar Kurulu Yine Devrede

Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanı’nda yapılan Gül Heykeli, halkın büyük kesimi tarafından tepki çekmiş ve eleştirilere maruz kalmıştı. Hatta Antalya Anıtlar Kurulu, heykelin Bedesten yanında olması nedeniyle kaldırılmasını istemişti.

Anıtlar Kurulu, heykelin Bedesten yanında olması nedeniyle kaldırılmasını istemişti. Tanınan sürenin son saatlerinde gece yarısı operasyonuyla kaldırılan 2 büyük gül heykelinin yerini küçük güller almıştı.

Edinilen bilgiye göre, kurul, bu takın da tarihi yapıya zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, “Anıtlar Kurulu, bu son uygulamanın da kaldırılması isteğini belirtti. Orası gül heykelinden ziyade gül takı oldu. İlk çıkış noktasındaki hedefi de tam yerine getirmediği için bence farklı bir kurguda bunun değerlendirilmesi gerekir. İlk yapıldığı halinden daha estetik olduğunu kabul etmek lazım. Ama halen oraya yapılmasında bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, gül takındaki güllerin şehir estetiği bakımından nasıl değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi. Kuyu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gül imajı kentimiz için çok önemli. Bu imajın kentin belirli bölgelerinde belki sadece bir bölgede bir alanda değil, mümkün olduğunca tekrar edilmesi ve yaşatılması lazım. Bu anlamda en son yapılan güllerin oranları bazında uygulama doğru ama yine yeri yanlış. Belki bütün şehri kapsayacak şekilde belirli bölgelerde bunu serpiştirerek kullanılırsa bence çok başarılı olur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum