Gül Kokusu Lavanta Kokusu İle Karışacak

Isparta belediyesi bir yeniliğe daha imza atıyor. Gül ile kendisini dünyaya duyuran Isparta bugünden sonra lavanta kokuları ile de kendisini gösterecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2012 17:03
Gül Kokusu Lavanta Kokusu İle Karışacak

Isparta belediyesi bir yeniliğe daha imza atıyor. Gül ile kendisini dünyaya duyuran Isparta bugünden sonra lavanta kokuları ile de kendisini gösterecek. Bugün Turan mahallesinde ilk dikimleri başlatılan lavanta fideleri şehirde bulunan tüm cadde ve sokaklarda yerini alacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın çevre temizliğine verdiği önem herkes tarafından bilinmektedir. Çevre temizliği ile birlikte atıl bulunan alanların ağaçlandırılmasına da ciddi bir önem vermektedir. Bu vesile ile her yıl 100 bin ağaç parolası ile çıkılan yolda şehir merkezinde ağaç dikilmedik alan bırakılmadı. Dikilen ağaçların bir çoğunu da ıhlamur ağaçları oluşturmaktadır. Bahar ile birlikte çiçek açan ıhlamur ağaçları cadde ve sokaklar ıhlamur kokusuna bürünüyordu. İşte bu güzel kokulara bir yenisi daha ekleniyor. Isparta Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Turan Mahallesinde lavanta dikmeye başladı. Lavanta fideleri özellikle kaldırım kenarlarına dikilerek yürüyenlerin cadde ve sokak boyunca kötü kokular yerine lavanta kokuları arasında işyerlerine yada evlerine gidecekler. Bu vesile ile Isparta Belediyesine teşekkür eden Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin Gülatan mahallenin ağaçlandırılması talebinde bulunduğunu belirterek yapılan bu çalışmadan memnun olduğunu belirtti.

Park Bahçeler Müdürü Ferah Ayter, “Mahallemiz Isparta’mızın en eski mahallelerinden biridir. Eski demek köklü demek anlamına gelir Turan Mahallemizde Köklü bir mahalledir. Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları ile muhtarımızın isteği doğrultusunda mahallemizde bir çalışma başlattık. Mahallemizde boş olan alanlara lavanta dikeceğiz. Lavantamızın ıtrı bitkiler arasında yer almasının öneminin yanında birde çok az su istemesidir. Bildiğiniz gibi dünyanın gelecekteki en büyük sorunu su sorunu olarak gözükmektedir. Bunun için bizde diktiğimiz ağaçların daha az su isteyen fidanlar olmasına özen gösteriyoruz. Turan mahallemizden başlatmış olduğumuz bu çalışmamızı tüm mahallelerimizde uygulayacağız” dedi.

Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin Gülatan, “Mahallemizi yeşillendirmek, güzelleştirmek amacıyla belediyemizden bir talebimiz olmuştu. Bu talebimizi belediye başkanımız olumlu karşıladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimiz artık bundan sonra kötü kokular arasında değil lavanta kokuları arasında yürüyecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.