Gül Platformu Toplandı

41 gönüllü kuruluşun oluşturmuş olduğu ‘Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Gül Platformu’ üyeleri Sav Kasabası Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Sosyal Tesislerinde Isparta Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin ev sahipliğinde yemekli toplantı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2013 11:12
Gül Platformu Toplandı

41 gönüllü kuruluşun oluşturmuş olduğu ‘Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Gül Platformu’ üyeleri Sav Kasabası Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Sosyal Tesislerinde Isparta Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin ev sahipliğinde yemekli toplantıda bir araya geldiler.

Periyodik olarak her ay bir derneğin ev sahipliğinde yapılan toplantılarda, ev sahibi derneğin sorunları görüşülüyor ve yol haritası belirleniyor.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda Isparta Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin faaliyetleri görüşüldü.

Ev sahibi sıfatıyla kısa bir selamlama konuşması yapan Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirhan, platform üyelerini ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları tesislerinin bütün Ispartalıların hizmetine açık olduğunu belirten Demirhan, sivil toplum teşekküllerinin önemine değinerek, sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonrada desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Isparta Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin faaliyetlerini platform üyelerine açıklayan Dernek Başkanvekili Ali Bayram; amaçlarının köy ve beldeleri periyodik aralıklarla ziyaret ederek dert ve sorunlarını dinlediklerini, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra sorunların çözümünde ve acil ihtiyaçların karşılanmasında var gücüyle çalıştıklarını söyledi.

Ziyaret edilen köylerde aile içi eğitim semineri verdiklerini, köy gençlerinin zararlı madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildiğini, tarım il müdürlüğü ile işbirliği ederek ziraat ve hayvancılıkla ilgili bilgiler verdiklerini, Diş Hekimliği Fakültesinin önderliğinde diş temizliği ve diş sağlığı hakkında köylü vatandaşların bilgilendirildiğini, çocuklarını sünnet yaptıramayan ailelere yardımcı olduklarını, köylerdeki imamların öncülüğünde iftar yemekleri verdiklerini, ihtiyaç sahibi köylülere ayni yardımların yapıldığını, köy ve beldelerde okula devam eden çocuklara kurs ve dershane imkanı sağladıklarını belirten Bayram, gayelerinin; köy ve beldelerin gelecek nesillere çok daha sağlıklı, halkı bir ve bütünlük içerisinde yaşanabilir birer merkez olarak bırakmak olduğunu söyledi.

Gül Platformu Nisan Ayı olağan toplantısına katılan Vali Memduh Oğuz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Platformun demokratik anlayış içerisinde hareket ettiğini belirten Vali Oğuz, platform üyelerinin halk ve hak adına hayırlı işlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Vali Oğuz, Isparta’da bulunan bütün sivil toplum teşekküllerinin bir arada olabileceği bir mekanın olması gerektiğini belirterek; “Biz vilayet olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Karşıt görüşlü veya aynı görüşlü hiç fark etmez. Bütün sivil toplum kuruluşlarının bir arada irtibat bürolarının bulunabileceği bir yerin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yer içinde ilk aklıma gelen yer ‘Halı Sarayı’ oldu. Bütün sivil toplum teşekküllerinin orada birer irtibat büroları olsa ve ortadaki alanı da ortak etkinlikleri için kullansa daha iyi olmaz mı?

Tabi illaki orası olacak diye bir şey söylemiyorum, o işlevi görebilecek başka bir yerde olabilir veya ilerleyen zamanda yeni bir bina da yapılabilir. Ama halı sarayının herkesin kolay ulaşabileceği merkezi bir yerde olması nedeniyle ilk aklıma gelen yer orası oldu” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.