Gül Şehri Isparta’ya 1 Milyon Gül

Gül Şehri Isparta’ya 1 Milyon Gül

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 13:55
Gül Şehri Isparta’ya 1 Milyon Gül

Isparta Belediyesi, iki sezon içinde dikmeyi planladığı 1 milyon gülfidanının ilk etapta 500 binini dikmek için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 200 bin gülfidanının alımı gerçekleştirilirken, diğer taraftan alınan güller 3 ayrı ekip tarafından şehrin çeşitli noktalarına dikilmeye başlandı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Nasıl bir milyon ağaç dikerek şehrimizde yeşil koridor oluşturduysak, gül projemizin de tamamlanmasıyla şehrimiz hakiki gül şehri olduğunun görselliğini yaşayacak” dedi.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 500 bini bu dikim sezonunda olmak üzere şehirde 1 milyon gülfidanını toprakla buluşturacak. Bu kapsamda Başkan Günaydın’ın talimatları ile çalışmalarını başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilk etapta 200 bin adet gülfidanı alımını tamamladı. Alınan gülfidanları 3 ayrı ekip tarafından şehrin çeşitli noktalarına dikiliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bugüne değin şehrin altyapısı üzerinde büyük bir hassasiyetle durduklarını ve sonuçta şu ana kadar 250 km’yi aşan yağmur suyu projesini gerçekleştirdiklerini ve 9 bin adette ızgara dağıtımı yaptıklarını kaydetti. Şehirdeki yağmur sularını ana bypass hatlarıyla şehrin çeşitli yerlerindeki derelere deşarj ettiklerini ifade eden Başkan Günaydın, “Yorucu zor, maliyeti yüksek ve imkânsız olarak görülen bu çalışmayı tamamladık. Yer yer yine lokal olarak uzak mahallelerimizde çalışmalar devam ediyor” derken, artık şehri güzelleştirmek adına çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Şehirde şimdi de Isparta’nın anlamını, markasını ortaya çıkaracak olan yeni bir projeye başladıklarını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu dikim sezonunda 500 bin adet gülfidanı dikmeyi hedefliyoruz. Şehrimizde çevre yolları, geçitler, merkez parklara yoğun gül dikeceğiz. Şu anda yoğun olarak 3 ayrı bölgede gül dikimi ve ağaç dikimi çalışmalarımız devam ediyor. 200 bin adet gülfidanı alımını tamamladık ve bir yandan da bunların dikimi devam ediyor. Bu çalışma Isparta’mızın gül projesidir. Şehrimize dışarıdan gelen misafirlerde ‘Isparta’ya geliyoruz, gül göremiyoruz’ şeklinde serzenişte bulunuyordu. Nasıl şehrimize bir milyon adet ağaç dikerek, Isparta’mızda ağaç koridorları oluşturduysak, gül dikim projemizde tamamlanacak. Müdürlüğümüz, işçilerimiz, teknik ekiplerimiz yoğun şekilde bu çalışmaları gerçekleştiriyor. Isparta’mız gül şehri olarak biliniyor ve bu şekilde anılıyor. Hakiki gül şehri olduğumuzun görselliğini vatandaşlarımız yaşayacak. Bu kışın da ağaç ve gül dikim sezonunu da en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Bu güzelliklerin hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum