Gül Üreticisine 5,8 Milyon TL’lik Moral

Gül Üreticisine 5,8 Milyon TL’lik Moral

Yayınlanma:
Gül Üreticisine 5,8 Milyon TL’lik Moral

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, 2017 yılı Gülçiçeği alım kampanyasında, üreticiden aldıkları yaklaşık 2 bin 500 ton Gülçiçeğinin ödemelerini tamamladıklarını belirterek, “Yaklaşık 3 bin üreticiye toplamda 8 milyon lira ödemede bulunduk” dedi. 

 

Kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, bu yıl gülçiçeği sezonu olan 10 Mayıs - 5 Temmuz tarihleri arasında aldığı gülçiçeğinin ödemelerini tamamladı. Bilindiği gibi, Gülbirlik yönetimi geçtiğimiz günlerde yani 4 Ekim 2017 tarihinde yaptığı açıklamada gülçiçeğine kiloda 8 TL 70 kuruş fiyat ödemesi yapacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve önceki gün tamamlanan ödemeler de açıklanan bu rakam üzerinden yapıldı. 

ÇELİK; “TOPLA 5,8 MİLYONLUK 

ÖDEMEDE BULUNDUK” 

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 9 Ekim Pazartesi günü başlayan ödemelerin 12 Ekim Perşembe günü itibariyle tamamlandığını ve gül üreticilerine daha önce yapılan ara ödemeden geriye kalan 5 milyon 800 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi. Toplamda ise üreticiye ödenen miktarın 8 milyon lirayı geçtiğini vurgulayan Genel Müdür Çelik; “2017 yılı Gülçiçeği bedelleri 9 Ekim 2017 Pazartesi gününden itibaren 4 gün süresince üreticilerimize dağıtılarak ödeme işlemi sona ermiştir. Ödemeler çerçevesinde 6 Kooperatif ve 55 Kasaba ve köylerimizde yaklaşık 8 milyon lira para dağıtılmıştır. Dağıtmış olduğumuz bu meblağın gül üreticilerimizce hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve üreticilerimizin en iyi şekilde kullanılacağına inanıyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.