Gül Vadisi Meclisten Geçti Ama...

Isparta kamuoyunda uzun süre “ticari kaygı” olduğu gerekçesiyle tartışılan Gül Vadisi Projesi dün Belediye Meclisinde karara bağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2013 01:13
Gül Vadisi Meclisten Geçti Ama...

Süleyman Demirel Üniversitesi kampusu içerisine yapılması hedeflenen proje “ticaret yapılmaması” kaydıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi kampusu içerisine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle yapılması hedeflenen Gül Vadisi Projesi, daha önceki Belediye Meclis toplantılarında “ticari kaygı” olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Isparta kamuoyunda da uzun süre tartışmalara neden olan Gül Vadisi Projesi bu kez içerisinde ticari fonksiyonlar olmadan yeniden Meclisin gündemine girdi. Dün yapılan toplantıda İmar Komisyonu tarafından Gül Vadisiyle ilgili hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu. Komisyon raporunda şu görüşlere yer verildi: “Komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda talep edilen alanda mevcut emsallerin tamamen kullanılmasına yönelik yapılacak her türlü proje için özel sektör ile ekonomik anlamda yarışır şekilde hiçbir ticari faaliyet fonksiyonu bulunması kaydı ile belirtilen alanın Gül araştırma ve Geliştirme Merkezi olarak 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi uygun bulunmuştur.”

Projenin özel sektör ile ekonomik anlamda yarışır olmaması gerektiğinin belirtildiği raporda, Gül Vadisi içerisinde alışveriş merkezi ve otel gibi unsurların da yer almaması kaydıyla uygun bulunduğu ifade edildi. Komisyonunun raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama esnasında sadece MHP Belediye Meclis Üyesi Orhan Eren oy kullanmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum