"Gül Vadisi" Projesinde İmzalar Atıldı

SDÜ ve BAKA işbirliğiyle üniversite arazisi içerisinde yapılması planlanan “Gül Vadisi: Gül Turizm, Sağlık, Araştırma ve Yaşam Merkezi” projesi için imzalar atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2013 16:17
"Gül Vadisi" Projesinde İmzalar Atıldı

Bölge açısından önemli bir değer olan gül ve gül ürünlerinin, sektörün ve gül üretim sürecinin turizm açısından değerlendirilmesi, kentin markalaşmasına katkı sağlanması buna bağlı olarak gül tarımının daha modern tekniklerle yapılmasını sağlayarak istihdamın artırılması amacıyla oluşturulan projenin imza töreni, Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gül Vadisi Projesi, Gülle İlgili İlk Bilimsel ve Kamu Destekli Proje
Törenin açılış konuşmasını yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gül Vadisi Projesinin resmi işlemlerinin tamamlandığını belirterek “Gül Vadisi Projesi, gülle ilgili ilk bilimsel ve kamu destekli projedir. Çok ciddi bir ilim müessesesi olan SDÜ tarafından yürütülecek olan, BAKA’ nın desteklediği bu proje ile dünyaya Isparta gülünü tanıtacağız.” diye konuştu.

“Gül Vadisi” Örnek Bir Proje
Gül Vadisi Projesi’nin Kalkınma Bakanlığı tarafından örnek proje olarak gösterildiğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise “İlimize değer katacak bu projede katkımızın olmasından dolayı çok mutluyuz. Gül Vadisi projesiyle birlikte üniversitemizin bilimsel kapasitesinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gördük. Güle ilişkin her şeyi barındıracak olan bu proje, halkımıza açık olacak. Bununla birlikte üniversite- halk, üniversite- sanayi kaynaşmasında büyük bir adım daha atılmış olacak.” dedi.

Gülü Bilimle Buluşturuyoruz
Gül Vadisi Projesinin Türkiye’ye model gösterilen bir proje olduğunu söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da “Bizler büyük düşünmeliyiz. Isparta büyük düşünenlerin şehri olmalı. Isparta’nın büyüme stratejilerine uygun markalar geliştirmeli, farklı olmalıyız. Üniversitemiz, 17 fakültesi, 20 meslek yüksekokulu, 4 yüksekokulu, 40 araştırma merkezi, öğretim üyesi yetiştiren ve 6 bin civarında öğrencisi olan 6 enstitü, 80 öğrenci kulübüyle Gül Vadisi için mükemmel bir insan kaynağı ve teknolojik alt yapı oluşturuyor. Üniversite bu projenin sürdürülebilirliğiyle ilgili tüm yükümlülüğü üstlenecek.” dedi.

SDÜ Sadece Isparta’ya Değil Türkiye’ye Liderlik Edecek Boyuta Gelmiştir
Gül Vadisi Projesinin temelinde büyük bir idealizm olduğunu belirten İbicioğlu bu projeyle birlikte gülün bilimsellikle buluştuğunu ifade ederek şunları kaydetti: “SDÜ ekonomik büyüklüğü, akademik liderliği, öğrenci sayısı ve araştırmaları itibariyle sadece Isparta’ya değil Türkiye’ye liderlik edecek boyuta gelmiştir. Gül Vadisi projesiyle sektördeki oyuncuların yetkinliklerini arttıracak, Ar-Ge desteği verecek; diğer sektörlerle de eklektik bir yapı oluşturarak Isparta ve Türkiye’nin sanayisine önemli bir hizmet sağlayacağız. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Gül Vadisi Projesi’nin protokolü imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.