GÜL ve ELMA İçin Kollar Sıvandı

Bu hafta yada Kurban Bayramı sonrası Ankara’ya gidecek olan Ispartalı İşadamları, Gül’den alınan % 18’lik KDV’nin, %1’e düşürülmesini ve Ispartalı firmaların ihraç ittikleri elmadan da ton başına 100 dolar destek verilmesini isteyecekler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2013 13:54
GÜL ve ELMA İçin Kollar Sıvandı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Ankara’ya gidecek olan heyet, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüşecek.

Ekonomi Bakanı Çağlayan’ı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcıyı’yı ziyaret edecek olan heyet, başta gül ve elma olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili talepleri dile getirecekler.

Isparta heyetini önemseyen Bakanların, taleplerin değerlendirilerek her türlü desteği vereceği de elde edilen bilgiler arasında, Ayrıca elde ettiğimiz bilgilere göre, Isparta’da üretilen Yağlık Isparta gülü ve ürünleri üzerinden alınan KDV oranının % 1’e düşürülmesi, Elma İhracatında, ihracatçı Isparta firmalarının yıl boyunca en az 100 $/ton miktarında ihracat iadesi yardımı alınması konusu ile ihracatta stopajın kaldırılması, Sertifikalı Fidan Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanım Desteklemesi Uygulama Genelgesi’nde 3. Maddenin iptal edilerek 5. Maddeye açık tüplü fidanlar ibaresinin de eklenerek; “2011 yılında standart sertifikalı/sertifikalı fidan olarak belgelendirilmiş tüplü ve açık köklü fidanların; 2013 yılı yaz ve güz dikimlerinde geçerli bitki muayene raporlarına sahip olması, istenecek.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen: “Isparta, ülkemiz tarım sektörü üretim ve ihracatında önemli bir yere sahip. Sürdürülebilir tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli yatırımlar yapılıyor ve yapılmasını her defa dile getiriyoruz.

Üreticinin talep ve isteği bizim için çok önemli. Isparta'nın kalkınması için verilen her türlü gayret bizim için önemli. Yatırım ve desteklere devam edeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.