Gül ve Lavanta Temalı En Güzel Kareler Sergisi

Gül ve Lavanta Temalı En Güzel Kareler Sergisi

Yayınlanma:
Gül ve Lavanta Temalı En Güzel Kareler Sergisi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA’nın gül ve lavanta turizminde farkındalığın artırılması kırsal turizmin canlandırılması amacıyla gerçekleştirdiği Isparta Çiçek Açıyor Fotoğraf Yarışması’nda başarılı fotoğrafların yeraldığı sergiyi açtı. Vali Seymenoğlu ve Başkan Başdeğirmen’in gezdiği sergide; yarışmada jürinin seçtiği Isparta’daki gül ve lavanta bahçeleri, gül ile lavanta hasadı, işleme tesisleri, imbikli gülhaneler, diğer gülcülük ve lavanta faaliyetleri ile yerel halkın yansıtıldığı fotoğraflar yeralıyor. Sergi 18 Nisan’a kadar açık kalacak.

Isparta Valiliği öncülüğünde BAKA’nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Gül Kokulu Isparta’ ve ‘Lavanta Diyarı Isparta’ kategorilerindeki “Isparta Çiçek Açıyor” fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve seçilen fotoğraflardan oluşan sergi Isparta İYAŞ Park’da açıldı. Sergi: Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman Çot ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

BAKA, TFSF işbirliğindeki ‘Gül Kokulu Isparta’ ve ‘Lavanta Diyarı Isparta’ kategorindeki “Isparta Çiçek Açıyor” fotoğraf yarışmasına doğayı, gezmeyi, yeni yerler görmeyi, fotoğraf çekmeyi seven genç, yaşlı, amatör, profesyonel fotoğraf tutkunları müracaat etmiş şartnameye uygun toplam 940 fotoğraf değerlendirmişti. BAKA, Fotoğraf Sanatı Kurumu, Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği temsilcilerinden oluşan jüri, çekenin kimliğinin gizli olduğu fotoğrafları değerlendirdi. Gül ve lavanta kategorilerindeki fotoğraflardan birinciler 3 bin, ikinciler 2 bin, üçüncüler ise bin TL ödül alırken, 2 fotoğrafa BAKA Özel Ödülü olarak 750’şer TL, sergilemeye ve satın almaya layık görülen fotoğraflara ise 250’şer TL ödül verildi.

Isparta’daki gül ve lavanta bahçeleri, gül ile lavanta hasadı, işleme tesisleri, imbikli gülhaneler, diğer gülcülük ve lavanta faaliyetleri ile yerel halkın yansıtıldığı fotoğraflardan dereceye girenler ve jürinin sergilenmek için seçtiği eserler, İYAŞ Park’da sergilenmeye başladı. İYAŞ Park Fuaye Alanı’ndaki sergi 18 Nisan’a kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.