GÜLAR’a 11 Soru

SDÜ Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin amacı dışında ticari faaliyet yürüttüğü iddia ediliyor. Ajans32’ye ulaşan bazı bilgiler GÜLAR’ın bir araştırma şirketi olmanın ötesinde seri üretim yapan bir şirket olduğunu gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2013 18:32
GÜLAR’a 11 Soru

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) ile ilgili iddialar büyük tartışma yaratacak.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin ardından GÜLAR’ın da ticari faaliyetleri sektör temsilcilerini rahatsız etti. GÜLAR’ın bir Araştırma ve Uygulama Merkezi olmanın ötesinde seri üretim yapan bir şirket gibi çalıştığını kaydeden sektör temsilcileri, “SDÜ’nün esas işini bir türlü anlayamadık. Biz üniversitede bilim üretilir zannediyorduk, ama görüyoruz ki, deterjan, gül suyu, krem, sirke üretiliyor. Bunların üretilmesine karşı değiliz, elbette uygulama merkezinde üretim olacak. Ama SDÜ’nün 30 ton deterjan üretmesi, tonlarca gül suyu üretmesi ve bunları bir ticaret seremonisi içerisinde satmasına da anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ajans32’nin elinde GÜLAR’ın seri üretim yaptığına ilişkin çeşitli bilgi ve belgeler var. Ancak biz, bu bilgi ve belgeleri yayınlamadan önce SDÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na ve GÜLAR Fatih Ali Canlı’ya okuyucularımızın ve özellikle sektör temsilcilerinin bize yönelttiği soruları yöneltmek istiyoruz.

1. GÜLAR’ın yıllık gül suyu üretimi ne kadardır?

2. GÜLAR Gülsuyunu üretmek için gül çiçeğini kendisimi üretmektedir? Kendisi üretmiyorsa gül çiçeğini nereden almaktadır?

3. GÜLAR Parfüm ve Parfüm esansı üretmekte midir?

4. GÜLAR adı bizde saklı olan bir kimya şirketinden parfüm üretim için hangi malzemeleri almaktadır?

5. Adı bizde saklı olan kimya şirketinden alınan malzemelerin miktarı ne kadardır? Bu miktar araştırma ve uygulama yapmak için gerekli bir miktar mıdır? Yoksa seri üretim için yüksek miktarlarda mı ürün temin edilmektedir?

6. GÜLAR yıl içerisinde ne kadar deterjan üretmektedir? Üretilen bu miktar araştırma ve uygulama sınırlarını aşmakta mıdır?

7. Bir gıda ürünü olan Gül Sirkesi’nin üretimi nerede yapılmaktadır? Sağlık ve hijyen koşullarına uygun mudur?

8. GÜLAR deterjan üretmeye ne zaman başlamıştır? Üretim ruhsatı var mıdır? Varsa hangi tarihte alınmıştır?

9. GÜLAR’ın ürettiği kremlerin dermatolojik testleri yapılmakta mıdır?

10. GÜLAR Müdürü Sayın Fatih Ali Canlı Bosna’da Burç üniversitesinde herhangi bir görevi var mıdır? Varsa hem GÜLAR Müdürlüğü’nü hem de o görevi nasıl ve hangi şartlarda yürütmektedir?

11. SDÜ’de yönetim kademlerine göre problemli sayılan personelin GÜLAR’a ‘sürüldüğü’ iddiası doğru mudur? GÜLAR SDÜ’nün mobbing merkezi midir?

GÜNCELLEME: 29 Kasım

GÜLAR'a 33 Sorumuz Daha Var...





 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum