Gülatan Görevi Yorgancı'ya Devretti

Gülatan Görevi Yorgancı'ya Devretti

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2017 12:58
Gülatan Görevi Yorgancı'ya Devretti

Isparta Merkez Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kurucu Başkan Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin Gülatan, başkanlığı Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı’ya devretti

Kuruculuğunu Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin Gülatan’ın yaptığı Isparta Merkez Muhtarlar Derenği’nin birinci olağan genel kurulu Öğretmenevi Toplantı Salonu’da yapıldı.  26 üyesi bulunan derneğin genel kuruluna AK  Parti Milletvekili Said Yüce ve Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun da davetli olarak katıldı.    

Genel kurulda Halıkent Mahallesi Muhtarı Abidin Yorgancı dernek başkanlığı görevine seçildi.  Yorgancı, bu görevi kendisine layık gören muhtar arkadaşlarına teşekkür ederek;  “Tüm muhtar arkadaşlarımızla dayanışma içinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bana bu görevi devreden Sezgin Gülatan kardeşime teşekkür ederim.  Sizlerin teveccühüne layık olmaktan onur duydum. Isparta’ya hizmet noktasında çalışmalarımız bu çatı altında sürecek” dedi.

ÖNEMLİ OLAN MİLLİ BİRLİĞİMİZ
Genel kurul öncesi selamla konuşması yapan AK Parti Milletvekili Said Yüce, memleketimizi her şeyden önce geliyor. Vatanımızın birliği beraberliği huzuru güveni sonra siyasi görüşler geliyor. Bugün Güneykent’te Gönen’de farklı söylemler de oldu. Biz sizin karşınızda oy vereceğiz dediler. Biz de ‘Herkes istediği gibi oy verebilir’ dedik. Önemli olan milli birliğimiz. Bugün muhtarından Cumhurbaşkanına kadar makamlar var. Ama hepsi fani. Bir müddet hizmet edip sonra ayrılacağız. İyi intibalarla ayrılmak lazım.  Muhtarlarımız, şehrin, manevi bekçileri” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SİYASİ MEVZU OLARAK GÖRMÜYORUZ
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da “ Bu genel kurulun Isparta’ya hayırlı olmasını temenni ederim. Önemli bir sürecin içindeyiz. Yoğun bir program akışı içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtarlarımız gelip davet ettiler. Nezaket gösterdiler.  Muhtarlığın önemini sizler biliyorsunuz. Demokrasini en doğrudan tecelli ettiği yapılardan biri muhtarlık. Her biriniz mahallenin sorunlarını takip etmek noktasında gayret gösteriyorsunuz. Sürekli hizmet üreten merkezlerle vatandaş arasında böyle bir koordinasyon içinde olduğunuzu biliyoruz. Örgütlü yapılanmalar önemlidir. Demokrasilerde en önemli unsurlardan biri de bu. Yeni bir oluşum. Isparta’da mevcut bir dernek var. Her iki yapının da Isparta’nın ortak menfaati içinde hassasiyet göstereceklerini bunun hizmet yarışı olacağını biliyoruz. Bir anayasa değişikliği paketi gündemde. Biz bu işi siyasi bir mevzu olarak görmüyoruz: anayasa toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Burada vatandaş, birey olarak ön yargılarımızdan uzak şekilde içeriğinde ne var ne yok bakıp ülke menfaatine olduğun görüp yoğun bir tempoyla bunu hemşerilerimizi anlatmaya yükümlüğümüz var. Bu bizim vatandaş olarak sorumluluğumuz. Vatandaşa adına bulunduğumuzun kurum olarak da sorumluluğumuz. Bu emanet, bizim üzerimizde. Mümkün olduğu kadar kuşatıcı demokratik ortam içinde bunları hemşerilerimizle paylaşıyoruz” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum