Gülbirlik 46. Kongresini Yaptı

Gülbirlik Genel Kurulu, 2011 yılı iş dönemini açıklamak üzere toplandı. 46.Olağan Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını Selahattin Kargalı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 17:08
Gülbirlik 46. Kongresini Yaptı

2011 iş yılı yönetim kurulu faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye gelen isim Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Demir oldu.

Demir, 2011 yılında toplamda 4 milyon 628 bin lira gelir elde ettiklerini, buna karşılık, üreticiye yaklaşık 3 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Demir, “01.01.2011-31.12.2011 tarihleri arasında gülyağı ve gül konkreti ihracatından toplam 3 milyon 395 bin 136 lira satış geliri elde edilmiştir. Ayrıca, yurt içi gülyağı ve gülsuyu, ihraç kayıtlı gülyağı ve gül konkreti, kira geliri, hammadde satışı, gül çiçeği ve diğer malzeme satışlarından ve gelirlerinden de toplam 1 milyon 89 bin 83 lira gelir elde edilmiştir. Bunlardan başka 12 bin 766 lira faiz geliri, 100 lira komisyon geliri, diğer olağan dışı gelirlerimizden de 130 bin 581 lira gelir elde edilmiş olup 206 bin 621 lira artı bakiye ile 2011 yılı kapanmıştır. 2011 yılı gülçiçeği alımı kampanya ortasında yönetim kurulumuzca 8 Haziran 2011 yılında kilo başı 1.50 lira ön ödeme kararı alınmıştır. Kooperatifimiz vasıtasıyla üreticimize ödeme yapılmıştır. 2011 yılı gülçiçeği kalan bakiye ödemelerine 22 Ağustos 2011 tarihinde başlanarak 1 hafta içinde ödemeler tamamlanmıştır” dedi.

2012 TAHMİNİ BÜTÇE

Açıklanan bu rakamlara karşılık, 2012 yılı tahmini bütçesinin 7 milyon 100 bin lira olduğunu açıklayan Gülbirlik Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan, bunun 6.5 milyon lirasının gülyağı ve gülkonkreti ihracatından elde edileceğini ifade etti.

MAAŞLAR

Kongrede yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine 900, genel müdüre 4 bin 250, genel müdür yardımcısına 2 bin 900 lira aylık verilmesi de karara bağlandı.

YENİ YÖNETİM

Gülbirlik Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Mahmut Demir’den başka liste çıkartan olmadı. Buna göre, 6 kooperatiften 29 delegenin oy kullandığı kongrede yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Mahmut Demir, İsmail Kapusuz, Baki Kurt ve Hüseyin Eker.

Denetim Kurulu: Mutsan Hoşgör ve Mehmet Çatal.

TRAFİK CEZALARI VE YAKAÖREN’DEKİ FABRİKA, TARTIŞMA YARATTI

Gülbirlik Genel Kurulu’nda zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Yönetim Kurulu raporunda belirtilen trafik cezalarının Gülbirlik tarafından ödenmesiyle, Yakaören’de çalışmayan fabrikanın kanalizasyon hattının mahkemelik olması, delegeler ile yönetimi gerdi. Ortalığı yatıştırmaksa, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’e düştü.

Gülbirlik Genel Kurulu’nda, Yakaörenli delege Ahmet Bağcı, sık sık itirazda bulundu. 2011 iş yılı faaliyet raporunda belirtilen ve 240 lira olan trafik cezasının Gülbirlik tarafından ödenmesine itiraz eden Ahmet Bağcı, “Benim ortağım dikenin üstünde gül toplayacak, burada ceza ödenecek, olmaz böyle” dedi.

Gülbirlik Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan, aracı kullanan tek kişi olmadığı için, kimin ceza aldığını bilemedikleri için ödemenin Gülbirlik tarafından yapıldığını söyledi.

Tartışmaya neden olan bir diğer konu, Yakaören’deki gülyağı fabrikasının kanalizasyonunun mahkemelik olmasıydı. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, çalışmayan fabrikanın mahkemelik olmasına bir anlam veremediğini belirtti.

GENEL MÜDÜR HASAN ÇELİK, GÜLBİRLİK’İ ANLATTI

Zaman zaman ortamın bu tür sorunlarla gerilmesine dayanamayan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kürsüye geldi. Çelik, doğruyu bulmak adına yapılacak her türlü açıklama ve tenkite açık olmak gerektiğini söyledi.

Gülbirlik Genel Müdürü Çelik, Gülbirlik batıyor düşüncesinin de artık kafalardan silinmesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.