Gülbirlik 5 Mayıs'ta Kongreye Gidiyor

Gülbirlik 5 Mayıs'ta Kongreye Gidiyor

Yayınlanma:
Gülbirlik 5 Mayıs'ta Kongreye Gidiyor

Kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin her yıl yapılan mali, üç yılda bir yapılan seçimli kongreleri Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirildi. Birlik ve Birliğe bağlı kooperatiflerde 2016 yılı ise mali kongre yılı oldu. Zira, 2014 yılında yapılan seçimlerde mevcut Başkan Mahmut Demir ve yönetimi 3 yıllık görev için güvenoyu almıştı. Bu nedenle Gülbirlik’in seçimli kongresi gelecek yıl gerçekleştirilecek.

BİRLİĞE BAĞLI KOOPERATİFLER, KONGRELERİNİ TAMAMLADI
Bu doğrultuda; Birliğe bağlı 6 Kooperatif Mart ayı sonu itibariyle kongrelerini tamamladı ve bu kongreler sonunda elde edilen mali tablolar muhtemelen Nisan ayı başında yapılacak olan Birlik genel kurulunda üyelerin onayına sunulacaktı. Ancak, Birlik Yönetim Kurulu söz konusu kongrenin Nisan ayında değil 5 Mayıs 2016 tarihinde yapma kararı aldı.

ÇELİK; “GENEL KURULUMUZU 5 MAYIS’TA YAPACAĞIZ”
Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kooperatiflerdeki kongrelerin tamamlandığını belirterek; “Birliğimize bağlı 6 Kooperatifimizin Mart ayına kadar kongreleri gerçekleştirildi ve bu kongrelerin tamamı sona erdi. Bu yılki kongreler mali kongre olduğu için seçim yapılmadı ve iki yıl önce seçilen 6 kooperatifin 39 delegesi bulunuyor. Muhtemelen Nisan ayı başında ise Birliğimizin genel kurulunu yaparız diye düşünüyordum. Ancak, Birlik Yönetim Kurulumuz Birliğin genel kurul toplantısının 5 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi. Dolayısıyla, genel kurulumuzu bu tarihte gerçekleştireceğiz. Mali kongrelerimiz her yıl, seçimli kongrelerimiz üç yılda bir yapılmaktadır. Kongrelerimizin şimdiden üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.